Nopeat suklaa-puusticroissantit

Näissä croissanteissa yhdistyy kolme rakastamaamme asiaa: hyvä suklaa, korvapuustitäytteet sekä kyky saada uunituoretta vehnästä lyhyellä varoitusajalla. Nämä rakkaudenlapset syntyvät nimittäin vaivatta 20 minuutissa. Voisiko parempaa olla?


Suklaa-puusticroissanttiemme pohjana toimii perusmarketeissa myytävä valmis purkkitaikina. Tämä herkku on luotu niitä hetkiä varten, kun tarvitaan nopeasti jotain hyvää.

Puolivalmisteen käyttö palkitsee, kun saa aamuvarhain upottaa hampaansa pehmeään taikinaan, jonka sisältä purskahtaa kanelilla maustettua sulaa suklaata... Elämässä on hetkensä niin puolivalmisteiden käytölle kuin tuntikausien leivontatuokioillekin.



NOPEAT SUKLAA-PUUSTICROISSANTIT
6 kpl

1 prk valmista croissanttitaikinaa (Danerolles)
pari riviä tummaa suklaata rouhittuna
kanelia
sokeria
margariinia

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Korkkaa croissanttipurkki ja avaa taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille. Leikkaa taikinakolmiot irti toisistaan. Voitele leveä pää parin sentin pituudelta margariinilla. Ripottele päälle reilusti kanelia, sokeria ja suklaarouhetta.

Kääri croissantit rullalle ja taivuta niitä hieman kaarelle perinteisen muodon aikaansaamiseksi. Voitele vedellä tai kasvimaidolla ja ripottele päälle vielä lisää sokeria. Paista uunissa kypsäksi ja kunnes väri on kauniin kullanruskea, uunista riippuen noin 10-15 minuuttia. Nauti!



Herkullista keskiviikkoa lukijoille!


2 kommenttia

  1. Iiih miten en oo tajunnu kanelia täytteeksi <3 u <3
    Me on tehty näitä mm. vaahtokarkki-, vaahtokarkki-suklaa-, maapähkinävoi-banaani- ja hillotäytteillä. Vasta tapahtu kauheus, ku otin kotoa kolme purkkia taikinaa itelle mutta ne ei koskaan tulleet mulle Ouluun asti! Onkohan ne josaki piilossa, lämpimässä räjätäneet :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä yhdistelmää kannattaa ehdottomasti kokeilla! :) Vaahtokarkkia ois kyllä hauska testata! Toivottavasti purkit löytyy vielä hyväkuntoisina. :D

      Poista