Vegaaniset suklaadonitsit

Myönnetään, Arnoldsin ohi kävellessä toivoo usein, että vegaanin donitsivalikoima olisi laajempi. Kuka muka voisi vastustaa eläinystävällisiä kinuski- tai suklaakuorrutteisia herkkuja? Emme ainakaan me. Eikä enää tarvitsekaan, sillä joululomalla Tiinan äiti lahjoitti meille ystävällisesti vanhat donitsipeltinsä. Nyt vegaanidonitsien leipominen onnistuu käden käänteessä. Vapise, Arnolds! 






The Friendly Fig -blogista löytyi ihana postaus, jossa esitellään 12 erilaista donitsivaihtoehtoa. Lainasimme Ystävälliseltä viikunalta reseptin donitsitaikinaan ja dippasimme sen paksuun suklaakuorrutteeseen. Valmiit donitsit ovat ihanan tuhteja ja suklaisia, mutta uunissa paistetun taikinan suutuntuma on keveämpi kuin uppopaistetun.

Tämä on loistava perussuklaadonitsiresepti, jota voi tuunata loputtomiin asti erilaisilla kuorrutteilla!



SUKLAADONITSIT UUNISSA
6-8 kpl

3/4 cup (100 g) vehnäjauhoa
1/3 cup (40 g) sokeria 
1/4 cup (27 g) kaakaota
1/2 tl leivinjauhetta 
1/4 tl soodaa
ripaus suolaa
1/2 cup (130 g) omenasosetta 
1/4 cup + 2 rkl (93 g) soijamaitoa
3 rkl öljyä
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun
200 g tummaa suklaata
vegaanisia strösseleitä (esim. Dr. Oetker Mix strösseli)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele kevyesti donitsipellit.

Yhdistä keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa omenasose, soijamaito, ja öljy. Yhdistä seos nopeasti kuiviin aineisiin. Jaa taikina tasaisesti vuokiin. Paista uunissa 12-15 minuuttia. Donitsit ovat valmiita, kun hammastikkuun ei jää kokeillessa märkää taikinaa.

Ota donitsit uunista ja anna niiden vetäytyä parin minuutin ajan pellillä. Kumoa donitsit sitten ritilälle tai muulle viileälle alustalle, ja anna jäähtyä kokonaan. 

Sulata suklaa vesihauteessa ja kaada strösselit pienelle lautaselle. Kasta donitsit yksi kerrallaan ensin suklaasulaan, valuta ylimääräinen suklaa pois, ja dippaa sitten strösseleihin. Anna kuorrutteen jähmettyä ennen tarjoilua. 




Ja eikun leipomaan! Ravintolapäivien uppopaistettujen donitsien resepti tulee blogiin myöhemmin, ja sitten onkin aika selvittää, hakkaako uunissa paistettu donitsi uppopaistetun vai toisinpäin!



Ei kommentteja