Vegaanin hiekkakakku

Jos amerikkalaiset jotain taitavat, niin överimakeiden jälkkäreiden teon. Siitä esimerkkinä dirt cake, eli suomalaisittain tietysti hiekkakakku. Se syntyy kerroksittain kootuista keksimuruista ja makeasta vaniljavanukkaasta. Voit tarjoilla sen kylmän kohmeisina ruutuina tai pehmeänä maljakakkuna. Niin tai näin, tämä herkku tainnuttaa varmasti sokerinhimon!






Voit valmistaa hiekkakakun alusta asti itse, tai oikaista yhdistämällä pari valmistuotetta keskenään. Alkuperäinen, hiukan työläämpi resepti on peräisin Minimalist Baker -blogista. Se vaatii useamman työvaiheen, mutta on takuulla vaivan arvoinen! Varsinaisen reseptin alapuolelta löytyy tuunaamamme pikaversio kärsimättömämmille vegaaneille. Se on helppo kyhätä kokoon minuuteissa!

Valmistimme hiekkakakun Oatlyn uuteen På mackan -kauratuorejuustoon, ja se toimi moitteettomasti. Suosittelemme!



VEGAANIN HIEKKAKAKKU
kahdeksalle, halkaisijaltaan 24 cm vuokaan tai isoon lasimaljaan

2 cups (443 g) vaniljakasvimaitoa 
1/3 cups (70 g) sokeria 
3 rkl maissitärkkelystä
1 cup (144 g) + 3 rkl tomusokeria, erikseen
225 g vegaanituorejuustoa
1 tölkki kookosmaitoa, yön yli jääkaapissa säilytettynä
2 1/2 pakettia (á 175 g) Oreoita tai muita vegaanisia täytekeksejä

Aloita valmistamalla vanukas. Laita maissitärkkelys ja sokeri kattilaan. Lisää maito koko ajan vispaten välttyäksesi klimpeiltä. Käännä levy keskilämmölle ja keitä seosta jatkuvasti sekoittaen, kunnes se paksuuntuu ja alkaa kuplia. Vähennä lämpöä ja keitä vielä 4-6 minuuttia, kunnes seos muuttuu paksuksi vanukkaaksi.

Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä 10 minuuttia. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin 2-3 tunniksi.

Kun vanukkaan aika alkaa olla lopuillaan, kaavi kookosmaidon kovettunut osa kulhoon. (Säästä nestemäinen osa esimerkiksi smoothieen.) Vatkaa kookosmaito ensin kermavaahdon näköiseksi - tähän menee aikaa noin minuutti. Lisää sitten 3 ruokalusikallista tomusokeria ja vatkaa vielä muutama minuutti, kunnes kerma on jämäkkää.

Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto notkeaksi. Sekoita siihen kupillinen tomusokeria vähän kerrallaan. Lisää jähmettynyt vanukas ja vispaa tasaiseksi. Kääntele sekaan vielä kookoskerma.

Murskaa keksit miten parhaiten taidat - meillä se kävi helposti blenderissä. Kaulimen ja pakastepussin pyhä liitto toimii hyvin, jos haluat murskan sekaan jäävän myös isompia keksipaloja. 

Ripottele puolet keksimuruista vuoan pohjalle. Kaada päälle vanukastäyte ja tasoita pinta. Ripottele loput keksimurut päälle ja laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Jääkaapissa saat aikaan pehmeän, lusikoitavan kakun, kun taas pakastetun kakun voit leikata kauniiksi annospaloiksi. Kokeile vaikka molempia versioita ja löydä lempparisi!



KIIREISEN VEGAANIN HIEKKAKAKKU
1 isoon lasimaljaan tai 8 pieneen

1 prk kasvikermavaahtoa
1 dl tomusokeria
225 g vegaanituorejuustoa
1 pkt Alpro vaniljasoijavanukkaita (4 pientä purkkia)
2 1/2 pakettia (á 175 g) Oreoita tai muita vegaanisia täytekeksejä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja vatkaa tomusokeri sen joukkoon. Sekoita mukaan vielä vanukas ja kääntele kerma seokseen. 

Murskaa keksit. Kokoa hiekkakakku kerroksittain yhteen isoon tai kahdeksaan pieneen jälkiruokamaljaan. Pikahiekkakakkua emme suosittele pakastettavaksi ja paloiksi leikattavaksi, sillä se on pehmeämpää kuin pitkän kaavan mukaan tehty. Tämä herkku kannattaa lusikoida suoraan kulhosta!

Näihin överimakeisiin herkkuihin on hyvä päättää viikko! Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!


2 kommenttia

  1. Kiitos ohjeesta! Oli oikein makeaa, upposi hyvin niin vegaaneille kuin muillekin. :) Jäi vain pakastusaika vähän liian lyhyeksi, mutta hyvältä maistui näin lusikoitavanakin herkkuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :) Tämä on tosiaan aika valuvaa jääkaappikylmänä, mutta ah niin hyvää. :D

      Poista