Suklaa-chaikuppikakut

Tässä on leivos, joka liikutti erään naisen melkein kyyneliin. Nyt silmät auki ja korvat hörölle - tätä reseptiä tuskin haluat missata!




Nämä kuppikakut ovat kerrassaan ihania. Leivos on mausteinen, mehevä ja täyteläisen suklainen. Voit kuorruttaa sen joko kotoisalla tomusokerikuorrutteella tai juhlavalla kuppikakkukuorrutteella. Valitsetpa kumman tahansa, et tule pettymään. Me lupaamme!




Olimme viime lauantaina eräässä pop up -tapahtumassa myymässä leipomuksiamme, ja tämä resepti sai ensiesiintymisensä siellä. Vastaanotto oli lämmintä ja jopa tunteellista - mikäpä nyt puhuttelisi paremmin kuin täydellinen leivoshetki! Tiedämme tunteen, olemme kokeneet saman.




Muffinipohjan resepti on Tuulispään leivontakirjasta, josta muokkasimme mausteisen chai-version. Kuppikakkukuorrute on niin ikään ammennettu Kamomillan konditorian suklaa-minttupikkukakkusten reseptistä (jota on sivumennen sanoen pakko kokeilla joku kaunis päivä!) Kiitos siis Satu Sauniolle herkullisesta pohjatyöstä!

SUKLAA-CHAIKUPPIKAKUT
12 kuppikakkua tai muffinia

Taikina
2 1/2 dl chai-teetä tai kasvimaitoa
1 dl öljyä
2 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääritahnaa tai 1/2 tl kuivattua inkivääriä
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl kardemummaa

Cup cake -kuorrute
100 g margariinia
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääritahnaa
1 tl kardemummaa
2 rkl chai-teetä tai kasvimaitoa
ripaus suolaa
+ 20 g tummaa suklaata 

Muffinikuorrute
2 dl tomusokeria
veitsenkärjellinen kutakin: kanelia, neilikkaa, inkivääriä, kardemummaa
1,5-2 rkl chai-teetä tai kasvimaitoa

Laita uuni kuumenemaan 190 asteeseen. 

Sekoita kasvimaito, öljy ja sokeri. Jos käytät inkivääritahnaa, lisää myös se. 

Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään. Siivilöi ne märkien aineiden joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia, tai kunnes muffinin keskelle pistettyyn hammastiikkuun ei jää märkää taikinaa. Varo ylipaistamista, sillä muffinit saavat kuitenkin olla sisältä pehmeitä ja meheviä. Anna jäähtyä ja valmista haluamasi kuorrute.

Tehdäksesi kuppikakkukuorrutteen, mittaa margariini, puolet tomusokerista ja mausteet kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin. Lisää neste ja loput tomusokerista ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä kuorrute pursotinpussiin ja pursota kauniisti muffinien päälle. Koristele sulalla suklaalla.

Tehdäksesi muffinikuorrutteen, sekoita mausteet tomusokerin joukkoon. Lisää nestettä vähitellen, kunnes saat sopivan paksuisen kuorrutteen. Lusikoi muffinien päälle ja raasta suklaata koristeeksi.



Upeaa alkanutta huhtikuuta ja ihania leivontahetkiä!


Ei kommentteja