Keväiset kuppikakut

Kirpeä lime, kevään ensimmäiset makeat mansikat ja pehmeä kookos yhdistyvät näissä ihanissa kuppikakuissa. Vielä ehdit leipoa nämä hurmurit ilahduttamaan äitiä sunnuntaina!




Viime päivien lähes helteiset kelit inpiroivat meitä yhdistelemään hieman keväisempiä, raikkaita makuja keittiössä tavanomaisen suklaan sijasta. Jokainen kerta, kun leivomme ilman suklaata, on jo itsessään pieni ihme. Minkä sitä suosikeilleen mahtaa!





Pohja on tuunattu vaniljaiseksi Tuulispään leivontakirjan sitruunapikkukakkusten ohjeesta. Mehevän pohjan päälle pursotetaan kauniiksi keoksi limellä maustettua kookoskermavaahtoa, ja koko komeus kruunataan mehukkaalla mansikalla. Vahvemman kookoksen maun saat painelemalla kuorrutteen reunoille paahdettuja kookoslastuja. Kuvissa kookoksen virkaa toimittavat mantelilastut ylimääräisen kauppareissun välttämiseksi... Kesän korvalla ei jaksa nipottaa.



KEVÄISET KUPPIKAKUT
12 kuppikakkua

Taikina
2 1/2 dl vaniljakasvimaitoa
3/4 dl öljyä
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa

Kuorrute

1 1/2 dl kasvikermavaahtoa
1 1/2 dl kookosmaitoa, yön yli jääkaapissa säilytettynä
2 limen kuori
sokeria maun mukaan, mikäli käytät makeuttamatonta kermaa

Koristeluun
paahdettuja kookoslastuja
tuoreita mansikoita

Laita edellisenä päivänä kookosmaitopurkki jääkaappiin.
Lämmitä uuni 190 asteeseen.

Yhdistä kulhossa kasvimaito, öljy, sokerit ja suola. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda ensin keskenään toisessa kulhossa ja lisää ne sitten muiden aineiden joukkoon. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.

Jaa taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla noin 22 minuuttia. Kuppikakut ovat valmiita, kun taikinan keskelle työnnettyyn hammastikkuun ei jää märkää taikinaa. Anna leivosten jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista.

Aloita kuorrutteen valmistaminen vatkaamalla valitsemasi kasvikerma jämäkäksi vaahdoksi. (me käytämme usein Vegekaupasta ostettua Schlagfix universalia, joka on valmiiksi makeutettua ja sopivan jämäkkää kakkuihin ja kuorruttamiseen) Avaa kookosmaitopurkki ja käytä vain jähmettynyt, rasvainen osa tähän reseptiin. Vatkaa kookosmaito toisessa astiassa kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahdot keskenään sekaisin ja raasta joukkoon limen kuori.

Kun kuppikakut ovat jäähtyneet, pursota päälle kuorrute. Painele reunoille heti paahdettuja kookoslastuja, jotta ne jäävät pehmeään kuorrutteeseen kiinni. Halkaise mansikat ja paina jokaisen kakkusen päälle puolikas. 
Herkullista viikonloppua ja makoisaa äitienpäivää!

Ei kommentteja