10 minuutin marjapiiras

Nopeatekoinen marjapiiras on ajankohtainen herkku nyt, kun metsät pursuavat vadelmia, mustikoita ja villikukkia. Ne kaikki yhdistyvät tässä jälkiruoassa ihanan keveällä tavalla.




Viime kesänä ja syksynä tästä piirakasta tuli keittiömme vakiovieras aina tuottoisan metsäretken päätteeksi. Se kun valmistuu helposti ilman uunia tai turhaa odottelua. Nyt kannattaa ottaa kaikki ilo irti tämän vuoden aikaisesta marjasadosta!



On ilo jakaa tämä yksinkertainen hyvänmielen resepti kanssanne!



10 MINUUTIN MARJAPIIRAS
luontaisesti gluteeniton
18x 18 cm vuokaan

Pohja
1 tl kookosöljyä
5 tuoretta taatelia
2 dl pekaanipähkinöitä
1 dl manteleita
ripaus suolaa
1/2 tl kanelia

Täyte
1 dl kasvikermavaahtoa
(tarvittaessa vaniljasokeria makeutukseen)
tuoreita vadelmia, mustikoita, horsman kukkia ja keto-orvokkeja

Laita kookosöljy ja taatelit blenderiin tai monitoimikoneeseen. Aja sileäksi tahnaksi. Lisää pähkinät, suola ja kaneli ja jatka blendaamista kunnes massa muovautuu taikinaksi. Taikinasta ei tarvitse tulla täysin sileää, vaan pähkinät saavat jäädä rouheiseksi. 

Painele taikina kakkuvuoan pohjalle ja reunoilla. Laita pohja pakastimeen jähmettymään hetkeksi.

Vatkaa kerma ja makeuta tarvittaessa. Kaada jähmettyneen pohjan päälle. Ripottele päälle reilusti villivadelmia ja -mustikoita, koristele villikukilla. 

Nauti kesästä.


Ei kommentteja