Vegaanin hedelmäpizza

Nyt on aika palata Pride-viikon tunnelmiin tällä upealla, sateenkaarevalla hedelmäpizzalla!




Kerran vuodessa on aihetta juhlia ihan homona. Se hetki oli viime viikolla, kun vietettiin Helsinki Pridea, jota tässä perheessä juhlistettiin totta kai myös leivoksella. Blogiin resepti pääsi vasta nyt, sillä juhlahumussa täydellisen reseptin löytäminen jäi kakkossijalle. Mutta niin se löytyi kuin löytyikin, Sally's Baking Addiction -blogista. Reseptin pohja on veganisoitu ko. blogista, kuorrute ja sateenkaarituunaus ovat meiltä.



Tässä hedelmäpizzassa on rapea sokerikeksipohja, välissä tuhti kookoskerma ja päällä upea kattaus tuoreita hedelmiä. Hedelmäpizza on raikas kesäinen jälkkäri, johon on helppo hyödyntää sesongin parhaita hedelmiä ja marjoja. Vaikka voit leipoa sen minkä malliseksi tahansa - kuten perinteiseksi, pyöreäksi pizzaksi - Urbaani vegenda suosittelee lämpimästi malliksi sateenkaarta tai sateenkaarilippua. Ihan vain koska Pride.



VEGAANIN HEDELMÄPIZZA
1 pizza

Pohja
115 g margariinia
150 g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl omenasosetta
190 g vehnäjauhoa
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl maissitärkkelystä

Kuorrute
1 tölkki kookosmaitoa jääkaapissa yön yli säilytettynä
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl tomusokeria
viipaloituja hedelmiä
(sateenkaariversioon kului: kourallinen tummia viinirypäleitä, puolikas rasia pensasmustikoita, 1 vihreä kiivi, 1 keltainen kiivi, noin 4 aprikoosia ja kourallinen mansikoita)

Valmista ensin sokerikeksitaikina. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää omenasose ja vatkaa sekaisin. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja lisää vaahdon joukkoon samalla vatkaten. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi. Tämä estää taikinan leviämistä uunissa paiston aikana.

Kun olet valmis paistamaan keksin, lämmitä uuni 175 asteeseen. Ota taikina kaapista ja kaulitse se leivinpaperille haluamaasi muotoon. Paista 18-20 minuuttia kunnes keksin reunat ovat saaneet hieman väriä. Keksi saa silti jäädä keskeltä pehmeähköksi, se kovettuu jäähtyessään.

Anna pohjan jäähtyä rauhassa ritilän päällä. Leikkaa sillä välin hedelmät ja marjat siivuiksi ja valmista kuorrute.

Kaavi kookosmaidon jähmettynyt osa kulhoon, lisää sokerit ja vatkaa kuohkeaksi. Levitä vaahto keksipohjan päälle ja asettele hedelmät ja marjat päälle. Valmista tuli!



Ps. Tämä kakku maistui myös heterolle! Testattu on.



Ei kommentteja