Vanilja-kaakaonibspirtelö

Yosa toi tänä syksynä kauppoihin kreikkalaisen kaurajogurtin, josta oli pyöräytettävä heti vanha lemppariherkku: maitoisa vaniljapirtelö.



Siitä on nyt muutama vuosi, kun Paul A. Youngin kaakaonibspirtelö löysi tiensä keittiöömme. Pirtelön avainainesosa on kreikkalainen jogurtti, joten juoman valmistus loppui vegaaniksi ryhtymisen myötä. Yosan uutuustuotteen inspiroimana veganisoimme vihdoin vanhan reseptin.  Lopputulos on maitoisa, vaniljainen, suloisen makea. 



Muutama ainesosa blenderiin, pieni hurautus, ja lasillinen lempeä on valmis.



VANILJA-KAAKAONIBSPIRTELÖ
kahdelle (tai yhdelle)

2 1/2 dl kauramaitoa
2 1/2 dl kaurapohjaista kreikkalaista jogurttia
2 rk kaakaonibsejä
puolikkaan vaniljatangon siemenet TAI 1tl vaniljauutetta
1 rkl vaahterasiirappia
2 jääpalaa

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja surauta tasaiseksi niin, että kaakaonibsit rikkoutuvat. Kaada lasiin ja nauti. Aamupalaksi, välipalaksi, jälkiruoaksi. Päätös on sinun.


Ei kommentteja