Kahvipöydän kuningatar

Älä anna vaatimattoman ulkonäön hämätä - tällä kakulla ei ole mitään tekemistä mauttomien kuivakakkujen kanssa! Nimesimme leipomuksen arvolleen sopivasti kahvipöydän kuningattareksi.



Mehukas ja kostea, vaahterasiirapilla ja tummalla sokerilla makeutettu kakku on hurmaava tarjottava kahvin kaveriksi. Kakun alkuperäinen resepti on Sara La Fountainin á la Sara -kirjasta vuodelta 2005, ja nyt se on kaikkien saatavilla vegaanisena versiona. Olkaa hyvä! Tämä kakku kannattaa leipaista ja kutsua kaverit kylään!

Voit huoletta leipoa kakun päivää, paria ennen sen tarjoamista - maut sen kuin paranevat odotellessa!



KAHVIPÖYDÄN KUNINGATAR
24 x 24 cm irtopohjavuokaan

Taikina
200 g margariinia
3 dl sokeria
1,5 dl omenasosetta
2 tl vaniljasokeria tai nestemästä vaniljaa
2,5 dl kaura- tai soijajogurttia
5,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa

Murotaikina
1,5 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 tl kaneli
ripaus suolaa
3 rkl margariinia

Kuorrutus
1 dl tomusokeria
1/2 dl vaahterasiirappia

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Valmista taikina vaahdottamalla margariini ja sokeri kuohkeaksi. Lisää omenasose, vanilja ja jogurtti. Sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Tee murotaikina nyppimällä kaikki ainekset sekaisin.

Kaada puolet taikinasta voideltuun irtopohjavuokaan. Ripottele päälle puolet murotaikinasta. Kaada loput taikinat päälle ja viimeiseksi loput murotaikinasta. Paista uunissa 50-60 minuuttia kunnes kakku on kypsä.

Irrota kakku vuoasta ja anna sen jäähtyä tovi ennen kuorrutteen valmistamista. Sekoita tomusokeri ja vaahterasiirappi keskenään. Koristele kakku haluamallasi tavalla!


2 kommenttia

  1. Superhyvää 😍😍😍 Jalalliselle kakkuvadille siirrettynä myös ihan riittävän näyttävääkin. Kiitos teille taas 😘

    VastaaPoista