Neljän suklaan trifle

Joskus on parempi jättää kertomatta, kuinka vähän aikaa ja syöjiä tarvittiin näin tuhdin kerrosjälkkärin tuhoamiseen. Ei siis puhuta siitä, vaan siirrytään itse reseptiin.





Brittiläiset rakastavat kerrosjälkkäreitään eli triflejä. Me rakastamme brittiläistä suklaamestari Paul A. Youngia, jonka kirja Adventures with chocolate - 80 sensational recipes on pullollaan erilaisia innovatiivisia suklaisia pää- ja jälkiruokia. Vegaaneille sopivia reseptejä kirjassa on jokunen, mutta onneksi moni - kuten tämä Trifle of Four Chocolates - on ilahduttavan helppo muuttaa eläimettömäksi!




Ostimme trifleä varten Vegekaupan gluteenittoman browniemixin. Äärimmäistä epäluuloa (Kirpun suunnalta) seurasi ällistys - tämähän on herkullista! Valmiista tuotoksesta puolet riitti hyvin trifleen ja loput katosivat parempiin suihin sellaisenaan... Nyt blogista löytyy myös herkullinen kotitekoisen brownien resepti, jota suosittelemme lämmöllä.



NELJÄN SUKLAAN TRIFLE
n. 2 litran kulhoon

Brownie
1/2 Paras vegaanibrownie -reseptistä TAI
1/2 Vegekaupan browniemixistä gluteenittomaan reseptiin

Maitosuklaakerros
brownie paloina
250 g vegaanista maitosuklaata
2 1/4 dl kasvikermaa
1/4 tl suolaa
25 g muskovadosokeria

Valkosuklaakerros
150 g vegaanista valkosuklaata
2 dl kasvikermaa

Tummasuklaakuorrute
75 ml vettä
50 g sokeria
150 g tummaa suklaata

Valmista brownie. Kun brownie on jäähtynyt, leikkaa se suupaloiksi ja asettele lasikulhon pohjalle. 

Pilko maitosuklaa karkeasti paloiksi. Lämmitä kattilassa kerma, suola ja sokeri - älä anna kiehua. Kaada kuuma seos suklaapalojen päälle ja sekoita, kunnes saat tasaisen kastikkeen. Kaada suklaaseos kulhoon browniepalojen päälle ja laita kulho jääkaappiin. 

Valmista 2. kerros. Pilko valkosuklaa ja sulata se varoen vesihauteessa. Vaahdota kerma ja kääntele sekaan valkosuklaa. Levitä valkosuklaaseos tasaisesti brownie-suklaakerroksen päälle. 

Laita kuorrutetta varten kattilaan vesi ja sokeri. Kiehauta. Paloittele toiseen astiaan tumma suklaa ja kaada sokerivesi suklaan päälle. Sekoita hyvin. Anna kastikkeen jäähtyä ja kaada se sitten valkosuklaakerroksen päälle. 

Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Nauti! 


4 kommenttia

  1. Mitä kermaa käytitte tähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, meillä oli hieman teknisiä ongelmia kommenttien kanssa...

      Mutta siis, käytimme Vegekaupan jälkkäreihin tarkoitettua Schlagfixiä, joka on soijaton ja viljaton vegekerma. :) Toinen hyvä vaihtoehto on Alpron soijakerma, joka vaahtoutuu ilmavaksi ja sopii näin ollen hyvin tähän reseptiin.

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa niiiin hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se onkin - kannattaa kokeilla! :)

      Poista