Paras vegaanibrownie

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille! Tämän vuoden reseptipankin avaa pitkän etsinnän jälkeen löytynyt täydellinen brownie.




Meinasiko mennä porkkana väärään kurkkuun, kun huomasit meidän päivittäneen taas?! No, niin meilläkin... Loppuvuoden blogihiljaisuudelle ei ollut sen dramaattisempaa syytä kuin kiireinen arki. Pahoittelut ihanille lukijoillemme! On ollut kuitenkin ilo huomata, että hiljaisuudesta huolimatta Urbaani vegenda on saanut uusia tykkäyksiä ja seuraajia Facebookissa tasaiseen tahtiin. Tervehdys kaikille uusille seuraajille!

Mutta nyt itse reseptiin. Joko mainitsimme, että tämä brownie on täydellinen?! Se on sitkeä, kostea, supermakea, ja siinä on ihana brownielle ominainen ohuen ohut kuori. Tätä jos jotain kannattaa leipoa alkaneen vuoden kunniaksi. Resepti on peräisin loistavasta Sticky Fingers Vegan Sweets -kirjasta, josta käänsimme sen suomalaiseen keittiöön sopivaksi.



BROWNIE
brownievuoallinen tai ohuempi versio uunipellille
(kuvien brownie on paistettu uunipellillä)

1,5 dl vahvaa kahvia
1 rkl margariinia
85 g tummaa suklaata
6,5 dl sokeria
2,25 dl kaakaojauhetta
1,5 tl suolaa
1,5 dl öljyä
1,25 dl vettä
1 tl vaniljaa
5 dl jauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata rouhittuna

Laita kulhoon margariini ja 85 grammaa suklaata pilkottuna. Keitä kahvi ja kaada se heti suklaan ja margariinin päälle. Sekoita, kunnes massa on tasainen.  

Yhdistä suuressa kulhossa sokeri, kaakao ja suola. Sekoita toisessa kulhossa öljy, vesi ja vanilja, ja lisää kuiviin aineisiin. Sekoita mukaan kahvi-suklaasula. 

Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Sekoita suurin osa jauhoista muihin aineisiin, mutta jätä kulhon pohjalle n. puoli desiä jauhoja. Kaada päälle suklaarouhe ja pyörittele jauhojen kanssa sekaisin. Jauhoilla kuorrutetut suklaapalat eivät painu paistaessa brownien pohjalle. Lisää suklaat ja jauhot taikinaan. 

Kaada taikina voideltuun brownievuokaan tai pellille, jolla on leivinpaperi. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia. 

Voit lisätä taikinaan suklaarouhen lisäksi esimerkiksi pähkinöitä tai kuivattuja marjoja. Nekin kannattaa pyöritellä jauhoissa. Brownie säilyy jääkaapissa ainakin viikon. 



12 kommenttia

  1. Kyllä tässä on nyt ihan selvä virhe reseptissä! Ei varmasti säily viikkoa jääkaapissa! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, painovirhe paholainen päässy tekstiin. ;D -Kirppu

      Poista
  2. Kuulostaapa herkulta! Vaikka olen tässä koittanut tehdä hyviä päätöksiä suklaan (ja muidenkin herkkujen) vähentämiseksi, niin kyllä kai tätä on silti ihan pakko kokeilla... =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän brownien leipominen on hyvä päätös! ;) Voit myöskin ampaista kaikkien kavereidesi parhaaksi ystäväksi ottamalla tätä mukaan kyläreissulle. :D -Kirppu

      Poista
  3. Moi! Kiitos ihananista resepteistä! Onko tässä siis tarkoitus, että kahvi sulattaa suklaan ja margariinin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. :) Vasta keitetyn kahvin pitäisi selvitä tehtävästä kunnialla. Jos tuntuu, ettei seos millään sula, voit laittaa kulhon vesihauteeseen. -Kirppu

      Poista
  4. Ihan järjettömän hyvää!! 😍 Kiitos taas huipusta reseptistä 😘

    VastaaPoista
  5. Kyllä toimii - Kiitos tosi paljon, nimensä veroinen herkku! Tosin menisi ihan vaan: Paras Brownie - nimellä, ehdottomasti! :D
    Resepti jää vakituiseen käyttöön.
    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kuulla! :) Ihanaa että tästä reseptistä on iloa monelle! <3

      Poista
  6. Moi! Leivoin tätä reseptiä hyödyntäen brookieita, joista haluaisin laittaa reseptin blogiini. Käykö tämä teille? Laittaisin oman versioni oheen linkin teidän blogiin, ja ilmaisisin selkeästi, että löysin brownieohjeen täältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi, ihana kuulla että ohjetta on jo jatkojalostettu! Saat totta kai käyttää reseptiä omassakin blogissasi. :)

      Poista