Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille! Tämän vuoden reseptipankin avaa pitkän etsinnän jälkeen löytynyt täydellinen brownie.
Meinasiko mennä porkkana väärään kurkkuun, kun huomasit meidän päivittäneen taas?! No, niin meilläkin... Loppuvuoden blogihiljaisuudelle ei ollut sen dramaattisempaa syytä kuin kiireinen arki. Pahoittelut ihanille lukijoillemme! On ollut kuitenkin ilo huomata, että hiljaisuudesta huolimatta Urbaani vegenda on saanut uusia tykkäyksiä ja seuraajia Facebookissa tasaiseen tahtiin. Tervehdys kaikille uusille seuraajille!
Mutta nyt itse reseptiin. Joko mainitsimme, että tämä brownie on täydellinen?! Se on sitkeä, kostea, supermakea, ja siinä on ihana brownielle ominainen ohuen ohut kuori. Tätä jos jotain kannattaa leipoa alkaneen vuoden kunniaksi. Resepti on peräisin loistavasta Sticky Fingers Vegan Sweets -kirjasta, josta käänsimme sen suomalaiseen keittiöön sopivaksi.
BROWNIE
brownievuoallinen tai ohuempi versio uunipellille
(kuvien brownie on paistettu uunipellillä)
(kuvien brownie on paistettu uunipellillä)
1,5 dl vahvaa kahvia
1 rkl margariinia
85 g tummaa suklaata
6,5 dl sokeria
2,25 dl kaakaojauhetta
1,5 tl suolaa
1,5 dl öljyä
1,25 dl vettä
1 tl vaniljaa
5 dl jauhoa
1 tl leivinjauhetta
150 g tummaa suklaata rouhittuna
Laita kulhoon margariini ja 85 grammaa suklaata pilkottuna. Keitä kahvi ja kaada se heti suklaan ja margariinin päälle. Sekoita, kunnes massa on tasainen.
Yhdistä suuressa kulhossa sokeri, kaakao ja suola. Sekoita toisessa kulhossa öljy, vesi ja vanilja, ja lisää kuiviin aineisiin. Sekoita mukaan kahvi-suklaasula.
Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Sekoita suurin osa jauhoista muihin aineisiin, mutta jätä kulhon pohjalle n. puoli desiä jauhoja. Kaada päälle suklaarouhe ja pyörittele jauhojen kanssa sekaisin. Jauhoilla kuorrutetut suklaapalat eivät painu paistaessa brownien pohjalle. Lisää suklaat ja jauhot taikinaan.
Kaada taikina voideltuun brownievuokaan tai pellille, jolla on leivinpaperi. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia.
Kyllä tässä on nyt ihan selvä virhe reseptissä! Ei varmasti säily viikkoa jääkaapissa! ;)
VastaaPoistaOho, painovirhe paholainen päässy tekstiin. ;D -Kirppu
PoistaKuulostaapa herkulta! Vaikka olen tässä koittanut tehdä hyviä päätöksiä suklaan (ja muidenkin herkkujen) vähentämiseksi, niin kyllä kai tätä on silti ihan pakko kokeilla... =)
VastaaPoistaTämän brownien leipominen on hyvä päätös! ;) Voit myöskin ampaista kaikkien kavereidesi parhaaksi ystäväksi ottamalla tätä mukaan kyläreissulle. :D -Kirppu
PoistaMoi! Kiitos ihananista resepteistä! Onko tässä siis tarkoitus, että kahvi sulattaa suklaan ja margariinin?
VastaaPoistaJuuri näin. :) Vasta keitetyn kahvin pitäisi selvitä tehtävästä kunnialla. Jos tuntuu, ettei seos millään sula, voit laittaa kulhon vesihauteeseen. -Kirppu
PoistaIhan järjettömän hyvää!! 😍 Kiitos taas huipusta reseptistä 😘
VastaaPoistaIhana kuulla! <3
PoistaKyllä toimii - Kiitos tosi paljon, nimensä veroinen herkku! Tosin menisi ihan vaan: Paras Brownie - nimellä, ehdottomasti! :D
VastaaPoistaResepti jää vakituiseen käyttöön.
Kaisa
Mahtava kuulla! :) Ihanaa että tästä reseptistä on iloa monelle! <3
PoistaMoi! Leivoin tätä reseptiä hyödyntäen brookieita, joista haluaisin laittaa reseptin blogiini. Käykö tämä teille? Laittaisin oman versioni oheen linkin teidän blogiin, ja ilmaisisin selkeästi, että löysin brownieohjeen täältä.
VastaaPoistaMoi, ihana kuulla että ohjetta on jo jatkojalostettu! Saat totta kai käyttää reseptiä omassakin blogissasi. :)
PoistaHei, tuleeko reseptiin todella 6,5 dl sokeria?
VastaaPoistaHei! Hurjaltahan se kuulostaa, mutta kyllä tulee. :)
PoistaHei! Tämä kuulostaa houkuttavalta! Minkä kokoisessa vuoassa olet paistanut tämän? -Minna-Kaisa
VastaaPoistaHei Minna-Kaisa! Olen paistanut nämä browniet ihan tavallisen kotiuunin uunipellillä, jolloin lopputulos on kuvien mukainen ohuempi brownie. Voit paistaa myös paksumman version uunivuoassa, itse tykkään peltiversiosta. :)
PoistaHei! Voiko kahvin korvata esim. pelkällä lämpimällä kauramaidolla?
VastaaPoistaMoikka! Voi kyllä korvata toisellakin nesteellä, kahvi vaan sopii suklaisten leivosten taikinoihin todella hyvin. :) Jos taas et juo tavallisesti kahvia eikä sitä löydy kaapista, voit tietenkin tehdä reseptiin pikakahvijauheesta vahvan kahvin.
PoistaHei! Paistoin tämän uunipellillä ensimmäisellä leivontakerralla ja lopputulos oli aivan liian kova, mutta maku siitä huolimatta upea. Ajattelin kokeilla piakkoin uusiksi ja nyt mietinkin, että pitäisikö paistoajan kenties olla lyhyempi, jos kyseessä on uunivuoka eikä browniepelti?
VastaaPoistaHei! Ehdottomasti kannattaa tarkkailla uunissa aikaisemmin jos näin kävi, lähtisin itse tsekkailemaan uunia 20 minuutin kohdalla kun kypsyminen on ehtinyt kunnolla alkaa. :) Toivottavasti onnistuu toisella kerralla hyvin, hyvä juttu että maku oli upea!
Poista