Minttuoreo-jäätelökakku

Kesän paras jäätelökakku on tässä! Versio 1.0 kirvoitti seuraavanlaisen kommentin: "Kaikki vieraat otti lisää, se on hyvä merkki" ja versio 2.0: "Vielä kun sais kylmän kaljan kylkeen, niin se olis siinä." Kakkua ja kaljaa? Mikäs siinä, mutta kyllä tämä kahvinkin kanssa toimii.




Viime kesänä Urbaani vegendassa syntyi pientä kohua aiheuttanut suklaajäätelö, josta jatkojalostui myöhemmin vadelmabrownie-jäätelökakku. Tänä keväänä Suomen kauppoihin saapui minttuoreot, joten luonnollisesti oli uuden jäätelökakun aika.

Tämä kakku on paljon helpompi valmistaa, kuin voisi luulla. Pyöräytin toisen version kakusta vanhempieni luona kyläillessä, ja siirtäessäni valmista kakkua pakkaseen äiti ihmetteli, että noinko nopeasti se valmistui? Tämä kakku kun ei itse asiassa vaadi mitään muuta kuin keksien murskaamista ja kahden vaahdon vatkaamista. Iisi piisi tsäppäniisi, niin kuin ala-asteen opettajallani oli tapana sanoa. Sanonta on jäänyt elävästi mieleen, sillä olin ihan vähän ihastunut kyseiseen opettajaan lapsuusvuosinani... Opettaja tosin jakoi oppilaiden keskuudessa mielipiteitä. Tämä kakku ei sitä tee. Se on takuuvarma pöytäseurueen miellyttäjä!





MINTTUOREO-JÄÄTELÖKAKKU
1 kakku 15 cm irtopohjavuokaan

Pohja
100 g minttuoreoita
reilu 1 rkl margariinia

Jäätelö
1 1/2 dl kasvipohjaista kermavaahtoa
1 dl aquafabaa (säilykekikherneiden lientä)
1 dl sokeria
100 g minttuoreoita

Koristeluun
1 dl kermaa
oreokeksejä

Aloita murskaamalla minttuoreot (yhteensä 200 grammaa) joko blenderissä tai käsipelillä pieneksi muruksi. Kaada puolet pieneen kulhoon. Sulata reilu ruokalusikallinen margariinia, kaada keksimurskan joukkoon ja sekoita. Painele tiiviisti pienen leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä kylmään sillä välin kun valmistat jäätelön.

Tee jäätelö vatkaamalla kerma kovaksi vaahdoksi. Siirrä kylmään odottamaan. Vatkaa seuraavaksi aquafaba. Anna sen vaahtoutua hetki, ennen kuin lisäät sokerin pikkuhiljaa joukkoon. Vatkaa useampi minuutti (jopa 5 minuuttia) kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Lisää kermavaahto ja loput keksimurut kevyesti käännellen sekaan. Kaada jäätelömassa aiemmin valmistamasi pohjan päälle ja siirrä pakastimeen. Anna kakun jäätyä ainakin 8 tuntia ennen tarjoilua.

Kun olet valmis tarjoilemaan kakun, vaahdota desi kermaa koristelua varten. Irrota kakku irtopohjavuoasta ja koristele kermalla ja lopuilla oreoilla.

Upeaa juhannusta!



2 kommenttia

  1. Oi voi, minttuoreoita en olekaan vielä tajunnut kokeilla! Taitaa löytyä jopa meidän pienestä lähikaupasta, kuten muutkin ainekset joten varmasti menee jäätelökakku testiin kesän aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oreot on ihania! Totta kai tavallisetkin toimii tähän reseptiin mutta minttuisista tulee ihan oma lisänsä tähän kakkuun. Kerro sitten mitä tykkäsit lopputuloksesta! :)

      Poista