Marianne-tökkäyskakku

Tuhti suklaakakku, joka tökitään täyteen reikiä ja sittemmin täytetään marianneganachella, oli ihan hemmetinmoinen suksee Kirpun synttärikahveilla. Kakku oli NIIN hyvä, että me ajateltiin leipoa se paraatipaikalle ensi kuussa järjestettäviin häihimme. Ihan tosi. Nyt kannattaa kaivaa jauhot ja suklaat esiin ja antaa tälle kakulle mahdollisuus.






Resepti tähän kakkuun tuli vastaan Fazerin sivuilta. Se sekä näytti että kuulosti erinomaiselta, mutta sisälsi niin maitotuotteita kuin muniakin, joten muunsimme reseptin vegaanikeittiöön sopivaksi. Se oli helposti tehty: maito vaihdettiin kasvimaitoon ja kananmuna omenasoseeseen.

Alkuperäinen kakku oli muuten leivottu gluteenittomaan jauhoon, joten pitäisi kakun onnistua myös helposti gluteenittomana ja vegaanisena versiona!

Kirppu ja Kirpun synttärikakku

Jos tätä kakkua pitäisi lyhyesti kuvailla, referoisin ylistyssanat tähän muotoon: perkeleen hyvä kakku. Sikäli mikäli pidät kosteasta, tuhdista suklaakakkupohjasta ja tahmaisesta ganachesta sekä piparmintun mausta, tulet aika varmasti rakastumaan tähän kakkuun.




MARIANNE-TÖKKÄYSKAKKU
halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuokaan

Pohja
4,5 dl jauhoja
4,5 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl kasvimaitoa
1 dl rypsiöljyä
2 dl vahvaa kahvia
1 dl omenasosetta

Marianneganache
100 g tummaa suklaata
2 dl kasvikermaa
1 dl marianne crushia

Päälle
2 dl kermavaahtoa
1/2 dl marianne crushia (loput pussista)

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Aloita valmistamalla pohja. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää märät aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista uunissa noin 50 minuuttia. Huom! Kakkua ei pidä paistaa rutikuivaksi, vaan se on parempaa hieman kosteana. Tarkkaile uunia paiston loppupuolella.

Ota pois uunista ja nosta ritilän päälle jäähtymään.

Tee seuraavaksi ganache. Kiehauta kerma ja lisää sinne mariannemurska. Sekoita kunnes karkit ovat liuenneet nesteeseen. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita massa tasaiseksi.

Töki jäähtynyt kakku täyteen reikiä. Valuta ganache koloihin ja kakun päälle.

Vatkaa 2 dl kermaa kovaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon loput mariannemurskat. Koristele kakku kermalla ja tuoreilla marjoilla - vadelmat ja mansikat toimivat loistavasti.

Kakku säilyy hyvänä ja mehevänä jääkaapissa useamman päivän. Itse asiassa se vain paranee siellä tekeytyessään, joten suosittelemme ajoittamaan leipomisen vaikka paria päivää ennen kakkukahveja.



4 kommenttia

  1. Hei, kiitos reseptistä! Etsinkin juuri reseptejä synttärikahvitteluihin! 😊 Ja oikein paljon onnea teille kahdelle! 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti! <3 Toivottavasti kakku onnistuu yli odotusten! :) Hauskoja kahvitteluita!

      Poista
  2. Tätä on tullut pariin otteeseen "kokeiltua". Hyvää on! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! Mahtavaa että resepti on mennyt kokeiluun useamman kerran - niin se on tehnyt meilläkin jo. :D

      Poista