Vegaaniset vadelmakermaleivokset

Kesän nopea vierasvara kätkee sisäänsä tuoreita vadelmia, hasselpähkinälevitettä ja kunnon kerroksen kermavaahtoa. Leivokset valmistuvat 20 minuutissa, joten valtaosan ajasta voit käyttää vieraiden kanssa seurusteluun.






Lähiaikoina Lidl-kauppoihin saapui uutuutena vegaaninen puff pastry-taikina, joka taipuu sekä makeaan että suolaiseen leivontaan. Samasta taikinasta valmistuu nämä supersöpöt ja -helpot vadelmaleivokset. Taikinan lisäksi tarviset vain tuoreita vadelmia, kasvipohjaista kermavaahtoa sekä hasselpähkinälevitettä. Esimerkiksi K-menun hasselpähkinälevite on edullinen, vegaaninen vaihtoehto perinteiselle nutellalle.


Hurraa vegaanituotteiden laaja kirjo!





VEGAANISET VADELMAKERMALEIVOKSET
16 kpl

1 pkt Lidlin vegaanista puff pastry-taikinaa
1 prk kasvikermavaahtoa
tuoreita vadelmia
vegaanista hasselpähkinälevitettä (esimerkiksi K-menun)

tomusokeria koristeluun

Kuumenna uuni 200 asteeseen. 

Avaa taikinarulla leikkuulaudan päällä ja leikkaa se 16 samankokoiseen palaan. Kypsennä uunissa 12-15 minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.

Kun leivospohjat ovat jäähtyneet, leikkaa ne sahalaitaisella veitselle halki. Levitä pohjien päälle reilu sipaisu hasselpähkinälevitettä ja vielä reilumpi annos kermavaahtoa. Ripottele päälle muutama vadelma, laita sen jälkeen kansi paikalleen ja koristele tomusokerilla.

Nauti! Nämä vievät kielen mennessään!





2 kommenttia

  1. Jaiks miten ihanalta näyttää ja kuulostaa! Mun pitäs saaha kahavivieraita että vihtisin tehä ilman pelkoa, että syön kaiken itte :-D tosi söpöjäki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä älyttömän herkullisia! :) Hyvä vinkki on myös tehdä vain osasta taikinaa makeita leivonnaisia, ja sitten käyttää lopputaikina suolaiseen tekemällä esim. pizzataskuja tai -hyrriä!

      Poista