Pari iltaa takaperin kysyin Kirpulta, mitä makeaa hänen tekisi mieli syödä. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: keksitaikinajäätelöä. Niinpä aloimme yön pikkutunneilla puuhaamaan Kirpun kuvaukseen sopivaa jäätelöä ja ai että! Tulipa hyvää! Kurkkaa resepti alta ja ihastu!
Teimme toissakesänä sukaajäätelöreseptin, joka on ihan älyttömän hyvä. Sitä on tehty meidän ja monen muun keittiössä jo monta kertaa, ja sitä on helppo varioida ja tuunata omien mieltymysten mukaisesti, kuten tämän cookie dough jäätelön kanssa tehtiin. Lopputulos on kermainen suklaajäätelö, jonka seassa on reilusti raakaa keksitaikinaa. Ihanan överiä. Joulun alla pitää kokeilla piparkakkutaikinalla, vai mitä?
Loistavinta tässä jäätelössä on se, että se valmistuu ilman jäätelökonetta pelkän sähkövatkaimen avulla, eikä pakastuksenkaan aikana tarvitse käydä sekoittamassa kertaakaan. Upea maku ja rakenne ilman turhaa hössötystä!
COOKIE DOUGH SUKLAAJÄÄTELÖ
1 litra
Keksitaikina
1/2 dl margariinia
1/2 dl sokeria
1/4 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 rkl omenasosetta
1 1/4 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Jäätelö
1 dl aquafabaa (säilykekikherneiden lientä)
1 dl sokeria
1 1/2 dl kasvikermaa
150 g tummaa suklaata
Aloita valmistamalla keksitaikina. Vatkaa margariinit ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää omenasose. Lisää vehnäjauho sekä suola ja vatkaa sekaisin. Lisää suklaarouhe ja kääntele taikinan sekaan. Muotoile keksitaikinasta pieniä taikinapalloja ja siirrä ne jääkaapiin odottamaan.
Valmista jäätelö. Vaahdota aquafaba kuohkeaksi. Lisää sokeri koko ajan vatkaten ja jatka täydellä teholla kunnes saat aikaan kovan vaahdon (noin 5 minuuttia).
Rouhi puolet suklaasta, ja sulata toinen puolikas. Vaahdota puhtaassa kulhossa kerma kuohkeaksi, mutta vielä pehmeäksi vaahdoksi. Hieman pehmeämpi kermavaahto on helpompi käännellä aquafaban sekaan kuin täysin kova. Lisää sulatettu suklaa kerman joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.
Yhdistä massat ja suklaaruohe keskenään ja kääntele sekaisin. Kaada puolet jäätelömassasta pakastuksen kestävään rasiaan ja asettele puolet keksitaikinapalloista jäätelön päälle. Kaada loppu jäätelö taikinan päälle, tasoita pinta ja asettele loput taikinapalloista jäätelön päälle. Peitä rasia kannella tai tiiviisti kelmulla ja laita pakastimeen jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.
Ihanaa, herkullista viikonloppua!
Ihanaa, herkullista viikonloppua!
En kestä, kuulostaa ja näyttää niin ihanalta! Nyt on vain pakko myöntää, että olen liian laiska tekemään itse. Ehkä houkuttelen miehekkeen kokeilemaan tätä :) Teillä on kyllä niin paljon ihania ohjeita, että huh huh!
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti houkutella mies tekemään! Voit myydä tätä reseptiä sillä, että se on oikeasti älyttömän nopea tehdä. :) Ja kiitos kovasti! Ihana kuulla. <3
PoistaSun reseptit on aina niin ihanan näköisiä, että makuisia!
VastaaPoistaMietin tätä ohjetta katsellessa että mitenhän tästä saisi tehtyä kahvijäätelöä, jos sulta löytyisi vinkkejä?:)
Kiitos ihanasta kommentista! :) Yksi helppo tapa saada kahvin makua olisi laittaa pikaespressojauhetta jäätelöpohjaan. Käytän sitä leivonnassa toisinaan, ja tuo makua hyvin! Jos haluaa laittaa keksipalojakin jäätelöön, voi taikinan omenasoseen korvata kahvilla tai espressolla (neste lähinnä sitoo kuivia aineita tässä, ja koska taikinaa ei paisteta, kahvi toimii melko varmasti) ja lisätä taas espressojauhetta taikinaan. Kahvijäätelö on kyllä niin ihanaa, että melkein pakko itsekin varioida jonkinlainen resepti siihen! :)
PoistaTekaisin tällä ohjeella jäätelön ennen nukkumaan menoa ja aamulla, kun tarkistin tilanteen vähän löysähkö rakenne oli muuttunu ihan kaupan jäätelöitten kuohkeaksi rakenteeksi! Kookoksen ystävänä käytin tässä ohjeessa kookoskermaa. Makukin oli kohdallaan! Ens kerralla voisi kokeilla tuota espressojauheen lisäämistä mukaan
VastaaPoistaIhan mahtava kuulla! :) Tällä reseptillä ei voi mennä vikaan. Mulla on vielä itselläkin testaamatta tuo kahvijäätelöversio, mutta uskon että siitäkin tulisi taivaallista!
PoistaTein tätä eilisiltana tekeytymään tämän iltaista ystävieni kyläilyä varten. Oli pakko pihistää pieni pala ihan vain testimielessä...
VastaaPoistaIhan älyttömän hyvää!😋😋
Ystäväni tulevat rakastamaan tällä ohjeella tehtyä jäätelöä!
Tässä on nyt se vaara, että illalle pitää kehitellä jotain muuta, ellen pidä varaani...
Ihana kuulla! Kiitos kun jaoit tämän hyvän hetken kanssamme. :) <3
PoistaTaas lähtee tämä kokeiluun! On niin hyvää jäätelöä.
VastaaPoistaMukava kuulla! :)
PoistaKeksitaikinasta tuli ihanan pehmeää. Voisiko tällä ohjeella tehdä ihan perus cookieita jos taikinaan pistää vähän leivinjauhetta?
VastaaPoistaEn ole koskaan paistanut näitä kekseiksi asti, mutta periaatteessa pitäisi toimia kun lisää nostatusaineita! :) Mutta jos haluat takuuvarman cookiereseptin, niin blogista löytyy kaksi huippuhyvää: toffee-vaahtokarkkicookiet (voit käyttää täytteenä pelkkää suklaata jos haluat suklaahippukeksejä) ja sweet 'n' salty cookies. Hauskoja leivontahetkiä!
Poista