Cookie dough suklaajäätelö

Pari iltaa takaperin kysyin Kirpulta, mitä makeaa hänen tekisi mieli syödä. Vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä: keksitaikinajäätelöä. Niinpä aloimme yön pikkutunneilla puuhaamaan Kirpun kuvaukseen sopivaa jäätelöä ja ai että! Tulipa hyvää! Kurkkaa resepti alta ja ihastu!


Teimme toissakesänä sukaajäätelöreseptin, joka on ihan älyttömän hyvä. Sitä on tehty meidän ja monen muun keittiössä jo monta kertaa, ja sitä on helppo varioida ja tuunata omien mieltymysten mukaisesti, kuten tämän cookie dough jäätelön kanssa tehtiin. Lopputulos on kermainen suklaajäätelö, jonka seassa on reilusti raakaa keksitaikinaa. Ihanan överiä. Joulun alla pitää kokeilla piparkakkutaikinalla, vai mitä?

Loistavinta tässä jäätelössä on se, että se valmistuu ilman jäätelökonetta pelkän sähkövatkaimen avulla, eikä pakastuksenkaan aikana tarvitse käydä sekoittamassa kertaakaan. Upea maku ja rakenne ilman turhaa hössötystä!

COOKIE DOUGH SUKLAAJÄÄTELÖ
1 litra

Keksitaikina
1/2 dl margariinia
1/2 dl sokeria
1/4 dl fariinisokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1 rkl omenasosetta
1 1/4 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
50 g tummaa suklaata rouhittuna

Jäätelö
1 dl aquafabaa (säilykekikherneiden lientä)
1 dl sokeria
1 1/2 dl kasvikermaa
150 g tummaa suklaata

Aloita valmistamalla keksitaikina. Vatkaa margariinit ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää omenasose. Lisää vehnäjauho sekä suola ja vatkaa sekaisin. Lisää suklaarouhe ja kääntele taikinan sekaan. Muotoile keksitaikinasta pieniä taikinapalloja ja siirrä ne jääkaapiin odottamaan.

Valmista jäätelö. Vaahdota aquafaba kuohkeaksi. Lisää sokeri koko ajan vatkaten ja jatka täydellä teholla kunnes saat aikaan kovan vaahdon (noin 5 minuuttia).

Rouhi puolet suklaasta, ja sulata toinen puolikas. Vaahdota puhtaassa kulhossa kerma kuohkeaksi, mutta vielä pehmeäksi vaahdoksi. Hieman pehmeämpi kermavaahto on helpompi käännellä aquafaban sekaan kuin täysin kova. Lisää sulatettu suklaa kerman joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

Yhdistä massat ja suklaaruohe keskenään ja kääntele sekaisin. Kaada puolet jäätelömassasta pakastuksen kestävään rasiaan ja asettele puolet keksitaikinapalloista jäätelön päälle. Kaada loppu jäätelö taikinan päälle, tasoita pinta ja asettele loput taikinapalloista jäätelön päälle. Peitä rasia kannella tai tiiviisti kelmulla ja laita pakastimeen  jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli.

Ihanaa, herkullista viikonloppua!


2 kommenttia

  1. En kestä, kuulostaa ja näyttää niin ihanalta! Nyt on vain pakko myöntää, että olen liian laiska tekemään itse. Ehkä houkuttelen miehekkeen kokeilemaan tätä :) Teillä on kyllä niin paljon ihania ohjeita, että huh huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti houkutella mies tekemään! Voit myydä tätä reseptiä sillä, että se on oikeasti älyttömän nopea tehdä. :) Ja kiitos kovasti! Ihana kuulla. <3

      Poista