Vegaaninen suklaamoussekakku

Ilmava, kevytrakenteinen suklaamoussekakku saa lisäpotkua tahinista ja ihanaa makeutta vaahterasiirapista sekä kunnon keosta vaniljahalvaa. Tämä on taas yksi niistä kakuista, joita haluaisi lusikoida kakkuvadilta suoraan suuhun jakamatta sitä kenenkään kanssa. Toisaalta, jos on yhtään hövelimmällä tuulella, istuu tämä kakku mainiosti isänpäivän kahvipöytään koko perheen jaettavaksi.



Tämän moussekakun ihanan rakenteen selittää aquafaba (liemi, jonka saat siivilöityä talteen kikhernepurkista), joka nostaa koko kakun ihan uudelle levelille. Suklaamassasta tulee kevyempi ja ilmakuplaisempi sen ansioista. Vilkaisepa  kuvaa alapuolella - eikö tekisikin mieli upottaa lusikka kakkupalaan ja ryhtyä syömään?



Sitähän minäkin. Ja jos et ole maistanut aikaisemmin suklaan ja tahinin yhdistelmää, niin varoituksen sana! Se saa sukat pyörimään jaloissa! Etenkin tämän kakun muodossa. Oikeasti. Hirveän hyvä yhdistelmä!



Ei muuta kuin jälleen kerran - mukavia leivontahetkiä ja nautinnollista viikonloppua! Ja muista, jos leivot tätä kakkua (tai mitä tahansa muuta UV:n leivosta), jaa se somessa #urbaanivegenda ! :)








VEGAANINEN SUKLAAMOUSSEKAKKU
tahinilla ja halvalla maustettuna
halkaisijaltaan 18 cm vuokaan

Pohja
100 g digestivekeksejä
2 rkl vaaleaa tahinia
1 rkl vaahterasiirappia

Suklaamousse
1 dl aquafabaa (kikhernepurkin lientä)
1 prk alpro soya vispiä
1 pkt tofutti-tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
150 g tummaa suklaata

Koristeluun
1rkl vaahterasiirappia + 1 rkl vaaleaa tahinia + loraus vettä
1 rkl vaahterasiirappia + 3/4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 pkt (á 100 g) vaniljahalvaa

Vuoraa 18 cm irtokakkupohja leivinpaperilla. Murskaa digestivekeksit ja sekoita joukkoon tahini sekä vaahterasiirappi. Levitä tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista suklaamousse. Vatkaa aquafaba kovaksi vaahdoksi, siirrä kylmään odottamaan. Vatkaa kermavaahto kuohkeaksi. Lisää tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi.

Notkista tuorejuusto vatkaamalla se sekaisin. Sulata suklaa. Lisää tuorejuusto kermaseokseen voimakkaasti vatkaten, jotta massaan ei jää tuorejuustokokkareita. Lisää suklaa ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää seuraavaksi aquafaba varovasti käännellen massan sekaan. Tämä vaihe tekee massasta ilmavamman.

Kaada moussetäyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään saakka.

Kun olet valmis tarjoilemaan kakun, irrota se varovasti irtopohjavuoasta. Sekoita pienessä kulhossa 1 rkl vaahterasiirappi ja 1 rkl tahinia keskenään, ohenna pienellä lorauksella vettä. Valuta se kakun päälle. Sekoita sitten 1 rkl vaahterasiirappia ja 3/4 rkl kaakaojauhetta suklaakastikkeeksi ja valuta sekin kakun päälle. Murenna paketti halvaa ja ripottele seitä reilusti koristeeksi kakun päälle. Valmista tuli!


Ei kommentteja