Vegaaninen rocky road

Näihin rocky roadeihin on upotettu kaikenlaista ihanaa: rapeaa keksiä, sitkeää vaahtokarkkia ja kirpsakkaa mansikkaa. Kyseessä on herkku, johon jää takuuvarmasti koukkuun!
Muutamia päiviä takaperin Kirppu toivoi saavansa kotitekoista rocky roadia, ja kun meidän kodissa esitetään vastaavanlaisia toiveita, ollaan niitä pian myös toteuttamassa. Rocky roadin täytteet valikoituivat senhetkisten mielihalujen mukaan, ja voi jösses, kuinka hyvin tämä makuyhdistelmä toimii! Voit totta kai tehdä rocky roadia tällä reseptillä ja käyttää omia lempitäytteitäsi, mutta suosittelen lämpimästi, siis todella lämpimästi, kokeilemaan tätä yhdistelmää. Tämä on vastustamaton! Me käytiin muuten hakemassa vaahtokarkit Vegekaupasta ja ostettiin tällä kerta Dandies-merkkisiä minivaahtiksia ja täytyy kyllä antaa suositus: jos mahdollista, käytä näitä! Nyt löytyi nimittäin tähän mennessä parhaat vegevaahtokarkit!Ihanan näköisiä, eikö? Ja myös mainio tuliainen, sillä nämä on helppoa ja nopea tehdä, mutta myös näppärä paketoida sellofaaniin kauniiksi lahjoiksi.VEGAANINEN ROCKY ROAD
n. 15 cm x 15 cm vuokaan

400 g vegaanista tummaa suklaata (suositus: Brunberg)
2 rkl margariinia
2 dl vegaanisia vaahtokarkkeja (suositus: Dandies mini)
8 marie-keksiä
2 dl pakastekuivattuja mansikoita

Vuoraa valitsemasi pienehkö vuoka leivinpaperilla tai kelmulla.

Sulata suklaa ja margariini vesihauteessa. Kun seos on sulanut läpikotaisin, kaada puolet siitä vuokaan ja ripottele päälle puolet kustakin täytteestä. Voit painella täytteitä kevyesti syvemmälle uppeluksiin suklaaseen. Kaada loput suklaasta täytteiden päälle ja koristele lopuilla täytteillä.

Peitä rocky road kannella tai kelmulla ja laita kylmään jähmettymään. Pakastimessa suklaa jähmettyy noin tunnissa, jääkaapissa hieman hitaammin. Kun se on täysin asettunut, leikkaa rocky road palasiksi kuumalla, kuivalla veitsellä. Säilytä jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa.


Ei kommentteja