Zoats - kesäkurpitsapuuro

Raastettu kesäkurpitsa tuo puuroon lisää kokoa, tekstuuria ja kermaisuutta. Tämä on järjettömän helppo tapa lisätä kasviksia ruokavalioosi!




Kesäkurpitsapuuro (zucchini oats = zoats) on juuri sellainen ruoka, joka vaikuttaa ensikuulemalta hieman oudolta, mutta osoittautuu kokeilun jälkeen kullanarvoiseksi uudeksi keksinnöksi! Kesäkurpitsassa on itsessään niin mieto maku, ettei se oikeastaan maistu puurosta läpi. Sen tehtävä on tuoda puuroon lähinnä ihanaa, lähes kermaista rakennetta ja lisätä annokseen vitamiineja sekä mineraaleja, kuten folaattia, kaliumia ja rautaa. 

Kesäkurpitsassa on myös todella vähän kaloreita, joten puuroon lisättynä se kasvattaa mukavasti annoskokoa mutta hädin tuskin muuttaa kalorimäärää (esimerkiksi tämän reseptin kahdessa desissä kesäkurpitaa on noin 20 kaloria). Minusta ainakin on älyttömän ihanaa syödä ISOJA annoksia ruokaa, joten kasviksien käyttäminen kepulikonstina tähän hommaan on meidän keittiössä tuttu juttu. Valitsemillasi puuron täytteillä voit säädellä annoksen täyttävyyttä - esimerkiksi pähkinävoin ja siemenien lisääminen tuo lisää tuhtiutta puuroon. Suosittelen tuunaamaan armotta!



ZOATS - KESÄKURPITSAPUURO
yhdelle

2 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1/2 banaani
1 dl kaurahiutaleita
1 3/4 dl kasvimaitoa
1/2 tl kanelia
suolaa maun mukaan

Päälle loput banaanista, marjoja, pähkinöitä/siemeniä ja pähkinävoita

Vinkki: jos et pidä kypsennetyn banaanin mausta, voit korvata sen vaahterasiirapilla tai haluamallasi sokerilla

Raasta kesäkurpitsa raastinraudan pienemmällä terällä. Muussaa puolikas banaani ja laita kaikki puuroainekset kattilaan. Kuumenna ja keitä puuroa miedolla lämmöllä hiutaleista riippuen 5-10 minuuttia, kunnes kaurahiutaleet ovat kypsyneet. Tarkista maku ja lisää tarpeen mukaan suolaa. Kaada puuro lautaselle ja koristele haluamillasi täytteillä! Omassa versiostani löytyi luumua, loput banaanista, mustikkaa, vadelmaa, soijajogurttia, macadamiapähkinää ja maapähkinävoita. 

ps. älä unohda valita kunnon kaurahiutaleita puuroosi!


4 kommenttia

  1. Onpa mielenkiintoisen kuuloinen resepti, täytyy laittaa kokeiluun!

    https://elinakatariinam.blogspot.is/

    VastaaPoista
  2. Sattumalta insta mainosti sun blogia tällä viikolla ja sen jälkeen oon monena päivänä tutkinut sun instatiliä ja blogia. Oon niin onnellinen, että löysin tänne 😍 Oon jo suositellut muutamalle vegaanille/kasvissyöjälle sun blogia. Tänään aion ehdottomasti hankkia tarvikkeet tähän Zoatsiin! Osaatko sanoa, säilyykö puuro hyvänä, jos teen tuplasatsin kerralla ja syön loput seuraavana aamuna?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanista sanoista! Tosi mukavaa että löysit tänne ja olet viihtynyt! :) Ja puuro säilyy kyllä, se ei pilaannu vuorokaudessa, mutta totta kai rakenne muuttuu jääkaappisäilytyksessä vähän, siitä tulee sellainen kiinteämpi blokki. Teen itse asiassa vauvalle tällä tavalla puuroja, hän tykkää syödä jämät jääkaappikylmänä. :D

      Poista