Mustikka-inkivääri smoothiebowl

Kauniisti koristellun smoothien syöminen lautaselta on tuplasti nautinnollisempaa, kuin sen hörppiminen tavallisesti lasista. Lisäksi tämä smoothieresepti sisältää kaikkea hyvää ja hyvää tekevää!Smoothiebowlin tekeminen ei juurikaan eroa tavallisen smoothien valmistamisesta. Tärkeintä on saada aikaan tarpeeksi paksu koostumus, jota on mukava lusikoida, ja joka jaksaa kannatella päällään reilun määrän herkkupaloja ja koristeita. Paksu koostumus saadaan käyttämällä vähemmän nestettä ja halutessa mukaan voi lisätä nestettä sitovia ainesosia, kuten pellavan- tai chiasiemeniä. Minä käytän nykyään aina smoothiekulhoissani pellavaa, sillä se tekee rakenteesta ihanan pehmeän ja vähän vanukasmaisen, sekä lisää smoothieen terveellisiä rasvoja.Mustikka-inkivääri on makuyhdistelmä, jota me ollaan Kirpun kanssa syöty männä viikkoina monen monta kertaa - yksinkertaisen hyvää! Makeaa, mutta samalla raikasta inkiväärin ansioista. Hyvä smoothiekulho on vähän kuin herkku, mutta 100% terveellinen!MUSTIKKA-INKIVÄÄRI SMOOTHIEBOWL
yhdelle

1 kypsä banaani
1 jäinen banaani
1 dl pakastemustikoita
1 dl tiukasti pakattua lehtikaalta tai pinaattia TAI 2 palaa pakastepinaattia
1 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
1/2 cm pala tuoretta inkivääriä
1 1/2 dl kasvimaitoa

Päälle kasvijogurttia, marjoja, hedelmiä, granolaa yms. herkkuja

Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja blendaa tasaiseksi smoothieksi.

Huom! Jos et käytä mitään raaka-ainetta jäisenä, käytä aluksi vain 1 dl kasvimaitoa ja lisää sitä tarvittaessa enemmän. Huomaa, että pellavansiemenet tekevän smoothien rakenteesta paksumman pienen odottelun jälkeen - toisin sanoen viimeistään sillä välin, kun koristelet smoothiebowliasi.

Kaada smoothie puurolautaselle tai vastaavalla syvälle lautaselle ja koristele haluamallasi tavalla. Kuvan smoothiebowlissa on käytetty Alpron maustamatonta soijajogurttia, puffattua kvinoaa, pakastekuivattuja mustikoita, tuoretta mansikkaa ja lohikäärmehedelmästä leikattuja sydämiä.

Koristekuvioiden piirtäminen kasvijogurtilla: laita muutama lusikallinen valitsemaasi sileää kasvipohjaista jogurttia pursotinpussiin. Leikkaa pussiin pieni suuaukko. Pursota kulhoon kuvioita, esimerkiksi renkaita tai viivoja. Piirrä hammastikulla haluamanlaisiasi kuvioita jogurtin ja smoothien pintaan. Etsi ideoita vaikka instagramista - esimerkiksi minun henkilökohtaiselta IG-tililtä löytyy muutama koristeluidea!

Upeaa viikonloppua!


2 kommenttia