Vegaanin oreo-töhnämunat

Nyt on vegaaninkin mahdollista herkutella oreo-töhnämunilla tänä pääsiäisenä! Kun käytät valmiita vegesuklaamunia, valmistuvat herkulliset töhnämunat silmänräpäyksessä.
Näiden munien täyte valmistetaan tuorejuustosta ja kermasta, ja vaahto tuo maultaan mieleen oreojuustokakun: hieman happamuutta makean suklaan ja oreomurujen joukossa! Raaka-aineet ovat yksinkertaiset ja helppo löytää, ainoastaan suklaamunia saattaa joutua metsästämään peruskauppojen ulkopuolelta, ellet halua tehdä omia suklaamunia muottien avulla.Omaksi suklaamunakseni valitsin Moo Freen ison suklaamunan, jota on myynnissä ainakin Punnitse & Säästä -liikkeissä, Ruohonjuuressa ja Vegekaupassa. Lisäksi Dammenbergiltä löytyy maidottomia suklaamunia, ja Dammerbergin suklaita olen nähnyt myytävän edellämainittujen (poislukien Vegekauppa) lisäksi Stockalla ja isoissa K-marketeissa. Jos tiedät muita vegaanisia onttoja suklaamunia, vinkkaathan alle!Kun munista on päästy eteenpäin, on loppu pelkkää lastenleikkiä. Vähän vatkausta ja keksien murskausta. Ja ihana, suussasulava pääsiäisherkku on valmis!

VEGAANIN OREO-TÖHNÄMUNAT

6 pientä tai 2 isoa vegaanista suklaamunaa
10 kpl oreo-keksejä
1,5 dl kasvikermaa
150 g kasvituorejuustoa (käytin Oatlyn påmackania)
(tomusokeria tarvittaessa)

Hienonna oreokeksit pieneksi muruksi esimerkiksi veitsellä tai muovipussin ja kaulimen avulla.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää tarvittaessa tomusokeria makeutukseksi - sokerin tarve riippuu pitkälti käyttämästäsi kermasta, sillä osa vegekermoista on itsessään niin makeaa, ettei kaipaa lisämakeutusta. Lisää seokseen oremurut ja kääntele sekaisin. Siirrä massa pursotinpussiin.

Leikkaa suklaamunista varorovasti hattu pois ja täytä munat oreovaahdolla. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa herkuttelua varten.

Upeaa, ihanaa, suklaantäyteistä pääsiäistä!

2 kommenttia

  1. Hei, mitä kasvikermaa sinä tässä käytit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Käytin Alpron vispiä, mutta esim Kaslinkin kauravispi on hyvä ja jämäkkä, ja toimii tässä varmasti hyvin!

      Poista