Vegaaniset perunarieskat

Pehmoiset ja mehevät perunarieskat on niin hyviä, että niiden vuoksi pyöräyttää ilolla perunamuusin jos toisenkin! 




Kävin minilomalla Pohjois-Pohjanmaalla, ja siellä ollessa leivoin perunarieskaa lahjaksi mummulle ja papalle. Illan päälle mummu soitti ja kehui rieskoja ja kysyi vielä reseptiä niihin. Mielestäni paras kehu onkin aina se, kun joku pyytää reseptiä! Joten tässä olisi mummulle ja kaikille muillekin. Perhanan hyvät perunarieskat.



Rieskat valmistuu entistä nopeammin valmiista perunamuusijauheesta, jota voi sitäkin käyttää ihan huoletta, mutta pakko sanoa että kotitekoisesta muusista ne hyvät rieskat vasta tuleekin! Että ensi kerralla kun teillä tehdään muusia, tee tarkoituksella tuplasatsi ja leivo ruoan seuraksi näitä hurmureita. Ja jos ajatus perunoiden kuorimisesta väsyttää, niin nyt seuraa pieni paljastus: minä kuorin tuskin koskaan perunoitani edes muusiin. Näistäkin rieskoista voit erottaa tummia kuorenpalasia leipien pinnassa!



VEGAANISET PERUNARIESKAT
2 isoa tai 12 pientä rieskaa

7 dl perunamuusia
1 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
suolaa tarvittaessa

Lämmitä uuni 250 asteeseen.

Valmista taikina lisäämällä perunamuusiin kaurahiutaleet, vehnäjauho ja rypsiöljy. Jos käytät jääkaappikylmää perunamuusia, notkista se ensin kasvimaidolla. Lämpimään tai huoneenlämpöiseen muusiin voi lisätä muut raaka-aineet suoraan.

Taikina saa jäädä pehmeäksi ja jopa löysäksi. Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa suolaa. Jos perunamuusisi on ollut suolainen alun alkean, et välttämättä tarvitse suolaa ollenkaan.

Saat leivottua taikinasta joko kaksi isoa rieskaa tai 12 pienempää. Jaa taikina kahdelle pellille haluamasi kokoisiksi rieskoiksi, ripottele päälle jauhoja ja taputtele muotoonsa, noin 1/2 cm paksuiseksi kiekoksi. Pistele jauhotetulla haarukalla rieskaan reikiä.

Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Rieska on valmis kun se on saanut pintaansa tummia laikkuja ja pohja on saanut väriä. Syö heti tai säilö paperipussissa!


6 kommenttia

  1. Perunarieskat on <3! Hyvä tietää, että onnistuvat ilman kananmunaa.

    VastaaPoista
  2. Voisikohan öljyn korvata jollain?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu mistä syystä haluat korvata sen. Voit totta kai vaihtaa sen toiseen rasvaan kuten sulatettuun margariiniin, mutta jos haluat reseptin ilman lisättyä rasvaa, voit kokeilla jättää öljyn pois ja laittaa taikinaan suhteessa vähemmän jauhoja. Tai korvata öljyn maustamattomalla kasvijogurtilla? Ei muuta kuin kokeilemaan! Toivottavasti onnistuu!

      Poista
  3. Kiitos vinkistä! Taidan kokeilla soijajogurtilla nyt ensiksi.

    VastaaPoista