Vegaaninen mustikka-murupiirakka

Jos et ole leiponut vielä blogista löytyvää raparperi-murupiirakkaa, niin nyt viimeistään kannattaa ottaa resepti haltuun tällä mustikkaisella versiolla. Kyseessä on nimittäin takuuvarma resepti, jolla tulee priimaa joka kerta. Kaiken lisäksi piiras valmistuu todella nopeasti - tämän mustikkapiirakan leivoin uuniin perunoiden kiehuessa - tarkalleen sanoen siis 12 minuutissa.





Mustikka-murupiirakkaan tuo lisäsärmää taikinaan raastettu sitruunankuori, jota ei kannata skipata valmistusvaiheessa. Leivoin ensimmäisen piirakan nimittäin ilman sitruunaa, ja pakko sanoa että toinen versio oli heti tuplaten parempi.




Minun  on tullut leivottua erilaisia marja- ja hedelmäpiirakoita tällä reseptillä jo parin vuoden ajan, joten kun olet testannut tätä mustikka-murua, suosittelen lämpimästi kokeilemaan erilaisia versioita omilla suosikkitäytteilläsi. Tämä resepti on nimittäin tosi muuntautumiskykyinen. Kerran tein piirakkaa omena-puolukkatäytteellä ja pekaanipähkinämurulla, ja voi pojat, kun sekin oli hyvää! Kuten myös luumu-mantelipiirakka. Ja kirpsakka punaherukkapiirakka...




Ehkä tärkein vinkki minkä voin antaa on, että tee piirakka tarpeeksi suuren vuokaan. Liian pienessä vuoassa piiraasta tulee helposti turhan paksu ja kakkumainen. Tämän reseptin kanssa on nimittäin tullut kokeiltua kaikenlaista, kuten 25-senttistä piirakkavuokaa, ja se kokeilu jäikin yhteen kertaan. Miksi tyytyä hyvään kun voi saada parasta? Ja tällähän saa.

Ihania onnistumisen hetkiä!




MUSTIKKA-MURUPIIRAKKA
halkaisijaltaan 30 cm piirasvuokaan

Pohja
1/2 dl omenasosetta
3/4 dl rypsiöljyä
2 dl vegaanista jogurttia
1 sitruunan raastettu kuori
3 dl vehnäjauhoa
2 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

4 dl mustikoita

Muruseos
1/2 dl margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Valmista muruseos nyppimällä margariini, vehnäjauhot ja sokeri sekaisin. Laita muruseos sivuun odottamaan.

Voitele piirakkavuoka.

Valmista pohja. Sekoita omenasose, öljy ja jogurtti kulhossa. Lisää sitruunankuori. Mittaa kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan, ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos.

Paista uunissa 40-50 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä. Tarjoile vegaanisen vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.





Ei kommentteja