Porkkana-pähkinänäkkäri

Rapea ja maukas porkkananäkkileipä on niin hyvää, että meillä pellillinen syötiin vuorokaudessa - ja Kirppu kysyi viimeisiä paloja mutustellessaan, voisinko leipoa heti lisää. Tämä resepti jää meillä varmasti vakiokäyttöön!




Vuoden ekasta K-Ruoka -lehdestä löytyi ilahduttavan paljon kasvisruokareseptejä (vinkki kaikille vegaanihaasteesen osallistuville!), mukaan lukien tämän näkkärin resepti. Alkuperäisessä reseptissä käytetään auringonkukansiemeniä, minä leivoin kevyesti suolattuun pähkinäsekoitukseen, mutta veikkaan että molemmat toimii yhtä hyvin. Valitse se, joka maistuu sinulle paremmin.



Kotitekoinen porkkananäkkileipä on todella helppo ja nopea valmistaa. Raaka-aineet sekoitetaan viidessä minuutissa ja sen jälkeen vain unohdetaan uuniin. Tarjoa valmis näkkäri hummuksen tai muun paputahnan kanssa, ja saat välipalan joka on täynnä hyviä rasvoja ja proteiineja. Lämmin, siis todella lämmin suositus.



PORKKANA-PÄHKINÄNÄKKÄRI
1 pellillinen

100 g raastettua porkkanaa (1 isohko porkkana)
3 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 dl pähkinöitä (rouhittuna) tai auringonkukansiemeniä
3/4 tl suolaa
3 dl vettä
1/4 dl öljyä

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sekoita kulhossa porkkararaaste ja kuivat aineet. Lisää vesi ja öljy, sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele koko pellin kokoiseksi levyksi. Paista uunissa 50 minuuttia. Jos näkkileipä tuntuu vielä pehmeältä, käännä uuni pois päältä ja jätä jälkilämpöön 10-15 minuutiksi. Siirrä ritilälle jäähtymään ja murra sitten palasiksi.

Ihanaa alkanutta vuotta!


2 kommenttia

  1. Voikohan ruisjauhoja korvata vehnäjauhoilla tai jollain muulla? Ei viitsisi ostaa taas lisätavaraa kaappiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi varmasti! Ja hyvähän se on käyttää mitä kaapista löytyy. :)

      Poista