Tuorepuuron ABC + 3 reseptiä

Herkulliset tuorepuurot nostavat aamupalahetken ihan uudelle levelille! Miltä kuulostaisi vadelma-vanilja-, suklaa-mokka- tai passion-kookostuorepuuro? Nappaa tästä reseptit talteen ja opettele hyvät mittasuhteet sekä pari jippoa, niin voit varioida erilaisen puuronautinnon vaikka kuukauden jokaiselle päivälle.




Tuorepuuron valmistaminen on todella yksinkertaista ja nopeaa touhua. Illalla kaikki raaka-aineet sekoitetaan keskenään, parhaimmillaan suoraan aamiaiskulhoon, ja lykätään sen jälkeen jääkaappiin turpoamaan ja maustumaan yön ajaksi. Ta-daa! Aamupalasi on valmis.

Hyvän tuorepuuron salaisuus on yksinkertainen:

  • 1 osa kaurahiutaleita
  • 1 osa kasvimaitoa
  • 1 osa kasvijogurttia

Lisäksi pohjaan voi sekoitttaa:

  • rakennetta: esimerkiksi pähkinärouhetta, siemeniä, kaakaonibsejä, chiasiemeniä yms
  • makua: vaniljaa, kaakaota, pähkinävoita, kanelia, vaahterasiirappia, proteiinijauhetta, sitruunan kuorta yms
  • pilkottuja hedelmiä ja marjoja, omenasosetta yms
  • vihanneksia ja kasviksia, kuten hienoksi raastettua porkkanaa ja kesäkurpitsaa, muussattua kypsää bataattia, kurpitsasosetta jne

Kruunaa tuorepuuro aamulla reiluilla päällisillä:

  • hedelmillä ja marjoilla
  • pähkinävoilla ja tahinilla
  • granolalla
  • paahdetuilla siemenillä ja pähkinöillä
  • suklaarouheella
  • kookoslastuilla
  • kookoskermalla tai jogurttilusikallisella
  • kaakaosta ja vaahterasiirapista sekoitetulla suklaakastikkeella



Itse asiassa vain taivas ja omat mieltymykset on rajana -  tuorepuuroja voi varioida loputtomiin! Suosittelen aluksi kokeilemaan paria hyvää, valmista reseptiä ja sen jälkeen rohkeasti testaamaan omia ideoita. Ota ilo irti myös laajasta valikoimasta erilaisia kasvimaitoja ja -jogurtteja. Puurosta tulee täysin erimakuinen riippuen siitä, käytätkö esimerkiksi maustettua vai maustamatonta jogurttia ja maitoa. Alla oleviin resepteihin olen käyttänyt sekä että.

Resepteistä valmistuu yksi annos puuroa, noin 2 dl. Minulla on tapana tehdä kahden-kolmen päivän puuroannokset kerralla valmiiksi, joten voit surutta suurentaa reseptejä ja tehdä kerralla isomman satsin valmiiksi. Kätevä tapa on myös tehdä puuroa valmiiksi kerralla puolen litran jogurttipurkista ja käyttää purkkia mittana muille raaka-aineille. Makuaineita lisätään sitten vain suhteessa enemmän. Iloisia puurohetkiä!




VADELMA-VANILJATUOREPUURO
makea ja vastustamaton 

1 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelimaitoa
1 dl vaniljasoijajogurttia
1 dl vadelmia
1 1/2 rkl mantelirouhetta
ripaus suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Puuro on valmista aamulla syötäväksi.



SUKLAA-MOKKATUOREPUURO
tuhti ja täyteläinen

1 dl kaurahiutaleita
1 dl suklaakauramaitoa
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1 tl tummaa kaakaojauhetta
1/4 tl pikaespressojauhetta
1 tl vaahterasiirappia
1 rkl maapähkinävoita
ripaus suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Puuro on valmista aamulla syötäväksi.



PASSION-KOOKOSTUOREPUURO
raikkaan pehmeä

1 dl kaurahiutaleita
1 dl kauramaitoa
1 dl kookos-soijajogurttia
1 rkl kookoshiutaleita
1 passionhedelmän liha
ripaus suolaa

Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa keskenään ja laita tekeytymään yöksi jääkaappiin. Puuro on valmista aamulla syötäväksi.

Ihania, herkullisia tammikuun aamuja sinulle!

Ei kommentteja