Valkosuklaa-bataattimutakakku

Valkosuklaa-bataattimutakakku saa huikean värinsä purppurabataatista, mutta siihen ne terveelliset raaka-aineet sitten jäävätkin. Tämä kakku on päivitetty versio blogin yhdestä vanhimmista ja rakastetuimmista resepteistä, vegaanisesta bataatti-mutakakusta. Valkosuklaaversio on totta kai tummasuklaista hennomman makuinen, mutta näyttävän näköinen lisä kahvipöytään.




Purppurabataatin tilalta voi hyvin käyttää myös tavallista bataattia, jolloin kakun väri on kauniin kellertävä. Parhaalta mutakakku maistuu lämpimänä ja vielä vähän valuvana, näissä kuvissa se komeilee kiinteydyttyään jääkaapissa.

Bataatti tuo kakkutaikinaan pehmeän, ihanan rakenteen, ja se pitää taikinan hyvin koossa ja silti tahmaisena. Maun puolesta kakussa ei kuitenkaan arvaisi olevan piilotettuna minkäänlaista kasvista tai mukulaa - suussa maistuu vain herkullinen, lohdullinen suklaakakku.



VALKOSUKLAA-BATAATTIMUTAKAKKU
1 kakku, halkaisijaltaan 24 cm vuokaan

225 g purppurabataattia raakana (voit käyttää myös tavallista bataattia)
200 g vegaanista valkosuklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat.

Kuori bataatti ja pilko se pieneksi lyhentääksesi kypsennysaikaa. Keitä kattilassa pehmeäksi, kunnes veitsi menee siitä helposti läpi. Valuta bataatit ja siirrä kulhoon.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sulata myös margariini.

Vatkaa bataatti ja sokeri sähkövatkaimella pehmeäksi tahnaksi. Lisää sula margariini ja valkosuklaa, vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauho, leivinjauhe ja suola. Kääntele taikina sekaisin.

Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunissa 10-15 minuuttia. Kakku on kypsä, kun sen reunat ovat jähmettyneet, mutta keskusta on uunista tullessa vielä hieman hyllyvä. Siirrä ritilälle jäähtymään.

Tarjoa kakku lämpimänä ja mutakakkumaisena jäätelön tai kermavaahdon kanssa, tai siirrä se kylmään, jolloin kakku jähmettyy kiinteäksi. Kakku säilyy jääkaapissa hyvin 5 päivää.



ps. instagramin puolella on parhaillaan käynnissä arvonta, jonka palkintona on vegaaninen leivonta & herkkupaketti! käy ihmeessä osallistumassa, klikkaa tästä!

2 kommenttia

  1. Hei, haluaisin tehda taman hokkaido kurpitsasta ja vaahterasiirapilla ja kaurajauhoilla. Muuttuuko suhteet jotenkin? Keskiviikkona olisin tekemassa joten hienoa Jos ehdit vastata pian.
    Kiitos kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Uskon että bataatin voi hyvin vaihtaa kurpitsaan, ja jauhot kaurajauhoihin - monet lukijat ovat tehneet tummasuklaaversiota gluteenittomiin jauhoihin onnistuneesti. :) Mitä makeutukseen tulee, sokerin vaihtaminen nestemäiseen makeutukseen voi kyllä vaikuttaa lopputulokseen, mikäli sitä laittaa saman määrän. Ei auta kuin kokeilla! Itse laittaisin vaahterasiirappia ehkä vähemmän kuin reseptissä on sokeria. Onnea kokeiluihin!

      Poista