Speltti-porkkanateeleivät

Ihan suhteemme alkuajoista lähtien Kirppu on leiponut älyttömän hyviä porkkanateeleipiä, johin ihastuin heti! Vasta viimeaikoina olen itsekin alkanut leipomaan niitä, joten tässä olisi lempiversioni reseptistä, joka kannattaa ottaa talteen heti. Teeleipä valmistuu leivinjauheen ansiosta nopeasti kruunaamaan aamupalapöydän tai lohdulliseksi lisäksi iltapalalle!




Näiden teeleipien ihanuus piilee hienoksi raastetussa porkkanassa, joka antaa leivälle kauniin oranssin värin ja mehevän rakenteen. Olen kokeillut erilaisia jauhoseoksia ja siemeniä leipään (lyhyesti voi sanoa että kaikki toimii), mutta tykästyin spelttiin ja hampunsiemeniin todella kovasti. Voit halutessasi kuitenkin varioida näitä raaka-aineita sen mukaan, mitä kaapista löytyy tai mitä mielesi tekee. Alkuperäinen resepti löytyi Kirpun reseptivihkon lisäksi K-Ruoka - sivuilta, jossa se leivotaan hiivaleipäjauhoihin.



SPELTTI-PORKKANATEELEIVÄT
2 leipää

3 dl spelttijauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl kuorittuja hampunsiemeniä + lisää päälle
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl kasvimaitoa
2 rkl rypsiöljyä
2 dl pienellä terällä hienoksi raastettua porkkanaa (n. 2-3 porkkanaa)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Raasta porkkanat hienoksi ja sekoita ne kasvimaidon ja öljyn kanssa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta leivinpaperilla vuoratulle pellille kaksi matalaa, pyöreää leipää. Jaa leivät kevyesti neljään osaan painamalla pintaan kuviot veitsellä tai taikinapyörällä. Ripottele päälle hampunsiemeniä.

Paista uunissa noin 13 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsyneet.


Ei kommentteja