Päärynäuunipuuro

Mausteinen ja makeanpuoleinen päärynäuunipuuro tuo aamuihin ripauksen luksusta. Se on ihanaa suoraan uunista tarjoiltua, mutta kestää myös jääkaappisäilytyksen ja uudelleen lämmityksen. Siis monta hyvää asiaa samassa paketissa!


Meillä tätä on tehty nyt lyhyessä ajassa kolme kertaa, eikä vieläkään kyllästytä. Kurkkaa resepti alta ja piristä viikonloppuaamujasi tällä puurolla!

PÄÄRYNÄUUNIPUURO
6 annosta

1 rkl kookosöljyä
1 dl omenasosetta
1 dl maapähkinävoita (ilman lisättyä öljyä tai sokeria)
3 dl kauramaitoa
1 tl vaniljaa
1 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa
3/4 tl suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl fariinisokeria
6 dl isoja kaurahiutaleita
4-5 päärynää
1/2 dl saksanpähkinöitä

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Mittaa kookosöljy valurautapannuun tai uunivuokaan, jossa haluat valmistaa puuron. Käytä pannua hetken uunissa niin, että öljy sulaa. Pyöritä öljyä pannussa niin, että reunatkin tulee voideltua. Kaada ylimääräinen öljy kulhoon.

Pilko 4 päärynää kuutioiksi. Jos haluat koristella puuron päärynäsiivuilla, siivuta viides päärynä tähän tarkoitukseen.

Mittaa kulhoon öljyn sekaan omenasose, pähkinävoi, kauramaito, mausteet, leivinjauhe ja fariinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää kaurahiutaleet ja päärynäkuutiot, kääntele sekaisin. Kaada puuro pannuun ja murustele päälle saksanpähkinät. Lisää koristeeksi halutessasi päärynäsiivut.

Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes puuro on kypsä ja kiinteytynyt. Tarjoa lämpimänä haluamiesi lisukkeiden kera - minun lempiyhdistelmäni on maustamaton soijajogurtti ja kaneli.


Ei kommentteja