Vegaaninen täytekakkupohja

Hyvä vegaaninen täytekakkupohja  luo loistavan pohjan erilaisille kakkukokeiluille. Tästä reseptistä on tullut luottoreseptini, kun haluan valmistaa kakun, joka:

- on helppo ja nopea tehdä
- pysyy hyvin kasassa eikä hajoile
- taipuu moneen
- on helppo maustaa eri tarkoituksiin ja
- josta saa koottua näyttävän, korkean kakun




Parasta tässä pohjassa on, ettei se vaadi mitään kikkakolmosia onnistuakseen, vaan valmistus on hyvin yksinkertaista, ja lopputulokseen voi luottaa. Ensimmäistä kertaa leivoin tällä reseptillä Boston Cream Pieta varten, joten jollekulle resepti saattaa olla jo tuttu sieltä! Tämä kakkupohja riittää isommallekin porukalle: valmiista kakusta saat leikattua ainakin 12 reilua, kahvilatyylistä kakkupalaa, mutta jos et leikkaa paloja valmiiksi vaan tarjoat sen juhlissa noutopöytätyyliin, sanoisin että tästä syö kepeästi noin 20 henkilöä.



VEGAANINEN TÄYTEKAKKUPOHJA
korkeaan, isoon kakkuun
kahteen halkaisijaltaan 24 cm vuokaan

3 1/2 dl soijamaitoa
3 rkl omenaviinietikkaa
1,2 dl margariinia
1,2 dl kookosöljyä
2 tl vanilja-aromia
1 tl suolaa
4,2 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoa
2 tl ruokasoodaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla kahden kakkuvuoan pohja ja voitele reunat.

Sekoita soijamaito ja omenaviinietikka keskenään. Jätä paksuuntumaan siksi aikaa, kun mittaat muut aineet.

Sulata margariini ja kookosöljy. Mittaa ne kulhoon vaniljan, suolan ja sokerin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada sekaan piimämäiseksi muuttunut soijamaito ja sekoita hyvin.

Sekoita ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan ja paista uunissa 30-35 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Voit kokeilla kypsyyttä kakun keskeltä hammastikulla, mutta varo paistamasta liikaa, jotta pohjat säilyvät mehevinä. Valmis kakkupohja on väriltään kullankeltainen, ja irronnut vuoan reunoilta paiston aikana.

Siirrä pohjat ritilän päälle jäähtymään kunnolla, ennen kuin kokoat kakun. Voit myös pakata kakkupohjat kelmuun ja siirtää jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää, tai pakastaa pohjat odottamaan juhlia ja kakun kokoamista.

Voit koota pohjista tuhdin kaksikerroksisen kakun Boston Cream Pien tyyliin, tai leikata kummankin kakkupohjan puoliksi ja koota näyttävän, korkean nelikerroksisen kakun tiramisukakun tyyliin. 


2 kommenttia

  1. Kiitos ohjeesta! Näyttää tosi hyvältä 😋 Mutta yksi kysymys: omistan vain yhden kakkuvuoan - mahtaako taikina voida odottaa, että toinen osa käy ensin uunissa, vai miten kannattaisi toimia? 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! En ole itse testannut mutta eräs toinen on, ja hän raportoi että kakku onnistui vaikka toinen taikinaerä jäi pöydälle odottelemaan paistumisen aikana. Koska tästä tosiaan tulee korkea kakku, mun on tarkoitus vielä testata puolikkaalla reseptillä ja katsoa, saako yhdestä kakkupohjasta leikattua hyvin kolme kerrosta pienempään kakkuun pienempiä juhlia varten. :) Luulen että sekin on hyvä vaihtoehto, jos tarvetta ei ole isolle kakulle!

      Poista