Vegaaniset nutellacookiet

Pehmeät, isot hasselpähkinäcookiet piilottavat sisäänsä valuvan nutellasydämen. Lohdullista, ihanaa ja mielettömän herkullista!





Tein näitä cookieita ensimmäistä kertaa eräisiin juhliin ja toisen kerran pitämäämme kotikahvilapäivään - ja ne saivat valtavan hyvän vastaanoton ja useamman reseptikyselyn! Eikä ihme, nämä cookiet ovat nimittäin todella herkullisia ja ihastuttavia. Leivo juhliin, tuliaiseksi tai vaikka koko satsi itsellesi. Cookiet ovat kookkaita ja tästä reseptistä niitä tulee 24 kappaletta, mutta väliäkö sillä. Olet herkkuhetkesi ansainnut.

Hyvä uutinen on myös se, että taikina kestää pakastusta, joten voit muotoilla osan cookieista valmiiksi pakkaseen ja paistaa tuoreita keksejä aina tarpeen tullen.




Joko tekisi mieli haukata pala? Sitten ei muuta kuin leipomaan!




VEGAANISET NUTELLACOOKIET
24 isoa cookieta

n. 300 g vegaanista hasselpähkinälevitettä (käytin Valsoia-merkkistä)

2 1/2 dl margariinia
2 3/4 dl sokeria
2 3/4 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 1/4 dl kasvimaitoa
1 1/4 dl öljyä
1 l vehnäjauhoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl suolaa
150 g hasselpähkinärouhetta

Aloita muotoilemalla cookieiden nutellasydämet. Lusikoi hasselpähkinälevitteestä teelusikalla 24 nokaretta leivinpaperille pakastuksen kestävälle alustalle. Siirrä nutellasydämet pakkaseen jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat keksitaikinan.

Valmista taikina. Vatkaa margariini ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, noin 2-3 minuuttia. Lisää kasvimaito ja öljy, vatkaa sekaisin. Sekoita kulhossa keskenään jauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää kuivat aineet massaan ja sekoita tasaiseksi, mutta älä enää jää vatkaamaan taikinaa. Lisää hasselpähkinärouhe ja kääntele sekaisin.

Kuumenna uuni 175 asteesen.

Leivo keksitaikina tangoksi ja leikkaa 48 palaan. Ota nutellasydämet pakkasesta ja  paina nutellanokare 24 taikinapalan päälle. Lisää loput 24 taikinapalaa nutellakeksipuolikkaiden päälle kanneksi ja paina keksitaikinat yhteen. Keksit saavat jäädä paksuiksi ja lähestulkoon pyöreän mallisiksi, älä siis litistä ja levitä niitä. Ne leviävät kuumassa uunissa ja jäävät keskeltä sopivan paksuiksi ja sitkeiksi. Jätä pellille keksien väliin tarpeeksi tilaa, jotta ne eivät paistu toisiinsa kiinni. Minulla on tapana paistaa maksimissaan 6 keksiä samalla pellillä.

Paista uunissa 10-15 minuuttia. Keksit ovat kypsiä, kun reunat ja pohja ovat saaneet hieman väriä, mutta keskus on vielä pehmeä. Nosta keksit ritilälle jäähtymään.

Taikinan voi tehdä myös loistavasti ennakoon ja säilyttää raakana jääkaapissa tai pakastimessa odottamassa sopivaa hetkeä.

Vinkki! Jos et syö cookieita kerralla vaan niitä jää seuraaviin päiviin asti, kokeile lämmittää cookieta leivänpaahtimessa miedolla lämmöllä. Ne eivät pehmene kuten mikrossa, mutta nutellasydän muuttuu taas vastustamattoman valuvaksi!



Ei kommentteja