Vuoden paras hetki leipoa rahkapullia on nyt! Persikkarahkapullat ovat ihana lisä mihin tahansa viikonloppuun, mutta etenkin pääsiäiseen. Sitruunainen ja pirteä täyte on alunperin persikkarahkapiirakkareseptistäni, ja se istuu loistavasti näihinkin pulliin.
Vaikka tämä resepti on nimenomaan persikoille, voit halutessasi vaihtaa persikat muihin hedelmiin tai marjoihin sesongin mukaan. Tai upottaa rahkan sekaan hieman rusinoita! On monta hyvää tapaa nauttia rahkapullista, eikä mitään syytä miksei niitä voisi tehdä onnistuneesti myös vegaanisena.
Ihanaa pääsiäistä ja hauskoja leivontahetkiä!
VEGAANISET PERSIKKARAHKAPULLAT
Vaikka tämä resepti on nimenomaan persikoille, voit halutessasi vaihtaa persikat muihin hedelmiin tai marjoihin sesongin mukaan. Tai upottaa rahkan sekaan hieman rusinoita! On monta hyvää tapaa nauttia rahkapullista, eikä mitään syytä miksei niitä voisi tehdä onnistuneesti myös vegaanisena.
Ihanaa pääsiäistä ja hauskoja leivontahetkiä!
VEGAANISET PERSIKKARAHKAPULLAT
20-25 kpl
Taikina
1 tlk ( á 400 ml) kookosmaitoa
1 dl vettä
50 g tuorehiivaa
2 dl sokeria
1 1/2 tl suolaa
8 g kardemummaa
noin 11-12 dl vehnäjauhoja
2 dl pehmeää margariinia
Täyte
1 prk (á 400 g) Alpron soijarahkaa
1/2 sitruunan kuori ja mehu
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maissitärkkelystä
purkillinen säilykepersikoita (noin 400 g)
Voiteluun
aquafabaa (säilykekikherneiden lientä) tai muuta haluamaasi nestettä voiteluun *
Valmista pullataikina. Mittaa kookosmaito ja vesi kattilaan ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada kulhoon, lisää tuorehiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita. Lisää valtaosa jauhoista (10-11 dl) ja alusta kiinteäksi taikinaksi. Lisää pehmeä margariini nokareina ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoilee kulhon reunoista. Lisää tässä vaiheessa jauhoja, mikäli sille on tarvetta. Mitä pehmeämpi taikina, sitä pehmeämpi pulla, mutta muista että taikinan täytyy olla myös helposti käsiteltävää. Peitä taikinakulho liinalla. Nosta kulho lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi, noin puoleksi tunniksi.
Tee täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Pilko persikat siivuiksi.
Kun pullataikina on kohonnut, kaada se jauhotetulle pöydälle ja jaa 20-25 osaan. Pyörittele pullat palloiksi ja nosta leivinpaperilla päällystetylle pellille kohoamaan liinan alle. Jätä tarpeeksi tilaa pullien väliin, sillä ne leviävät hieman, kun niihin myöhemmin painetaan kolot.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kun pullat ovat kohonneet, valitse sopivan kokoinen muki, jolla painat kuopat pullaan. Kasta mukin pohja jauhoissa ja paina sillä kuoppa pullaan. Voitele pullien reunat aquafaballa ja täytä sen jälkeen kuopat rahkatäytteellä ja koristele persikkasiivuilla.
Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat saanet kauniin värin myös pohjasta. Nosta ritilän päälle jäähtymään.
Paista uunissa 10-15 minuuttia, kunnes pullat ovat saanet kauniin värin myös pohjasta. Nosta ritilän päälle jäähtymään.
Kiitos ihanasta ohjeesta, tällä reseptillä tulee kyllä maailman paras pullataikina!
VastaaPoistaKiitos, ihana kuulla! :)
PoistaMitä on Alpron soijarahka? Heidän nettisivuillaan En löytänyt sellaista tuotetta, greek style jogurtti on, mitä olisi maitorahkan tilalle.
VastaaPoistaSe on nimeltään Alpro Go On, löytyy sekä vaniljaa että maustamaton rahkavalmiste, sellainen puolen litran tötsä. :) Meillä päin ainakin löytyy melkein kaikista marketeista, sijainti yleensä muiden rahkatuotteiden luona tai jogurttihyllyssä! Tuota greek style-jogurttia en ookaan koskaan nähnyt, ainoastaan Plantilta!
PoistaToi Greek Style on uusi nimi GoOn rahkalle (:
PoistaVoiko alpron soijarahkan korvata jollain? Itselle ei sovi soijapohjaiset tuotteet ollenkaan.
VastaaPoistaValio Oddlygood bake & dessert vanilja on tällä hetkellä markkinoilla oleva rahkatyyppinen valmiste, joka toimii hyvin paistaessa ja on soijaton, eli voit hyvin käyttää sitä! :)
Poista