Pipari-tuorejuustobrowniet

Suklaisen tahmet browniet, joihin on upotettu piparitikinaa, pipareita ja appelsiinilla maustettua tuorejuustoa ovat hurmaava jälkiruoka ja loistava ruokalahja pukinkonttiin. Nopean valmistustavan ansioista voit tarjota browniet pian leipomisen jälkeen, kunhan ne ehtivät ensin jäähtyä kunnolla kylmässä.




Tämä browniepohja on todella ihana! Olen leiponut sitä jo niin monta kertaa, että vihdoin on aika jakaa resepti. Pohja on veganisoitu Makeaa-blogin kinder-brownien reseptistä. Siitä tuli heittämällä yksi luottoresepteistä! Browniepohjaan on helppo lisätä erilaisia sattumia, ja tässä jouluisessa versiossa piparit, tuorejuusto ja appelsiini pitävät huolen juhlatunnelmasta.




Resepti sopii myös niihin tilanteisiin, kun pitää tehdä jotain nopeaa ja helppoa tarjolle. Tai viimehetken ruokalahja! Taikinan sekoittaa vartissa, ja uunissa menee 20-25 minuuttia.




PIPARI-TUOREJUUSTOBROWNIET
n. 20 x 30 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: browniepohja muokattu ja veganisoitu Makeaa-blogin kinder-browniereseptistä

Browniepohja
100 g margariinia
100 g tummaa suklaata
3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. tähän reseptiin aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa. itse käytin jälleen Tesco-merkkisiä papuja, niiden liemi on valmiiksi paksuhkoa)
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1/4 tl suolaa
1 tl vanilja-aromia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Tuorejuustotäyte
100 g vegaanista tuorejuustoa (myös mascarpone toimii)
1/4 appelsiinin kuori raastettuna
1 rkl appelsiinin mehua
1/2 rkl maissitärkkelystä
ripaus suolaa
1/2 rkl sokeria

Lisäksi
100 g piparkakkutaikinaa (valmista tai itse tehtyä)
3 isoa piparia paloina

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa n. 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla.

Sulata margariini ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vinkki: laita kattilan pohjalle ensin margariini ja päälle suklaa. Näin margariini alkaa sulamaan ensin eikä suklaa pala. Sekoita kulhossa aquafaba, sokerit, suola ja vanilja. Lisää margariini-suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

Sekoita tuorejuustotäytteen ainekset keskenään. Lusikoi täyte nokareina brownietaikinan päälle. Painele piparkakkutaikina palasina taikinaan. Koristele brownie piparin palasilla ja laita uuniin paistumaan 20-25 minuutiksi. Brownie on valmis kun sen reunat ovat kypsyneet, mutta kuivaksi sitä ei tarvitse paistaa. Taikina saa jäädä sisältä tahmeaksi, se jähmettyy kylmässä helposti leikattavaksi.

Jäähdytä brownie, leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa.



Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.

Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

14 kommenttia

  1. Mikä aquafaban tehtävä tässä on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munan korvaaminen! 😊 Aquafaba toimii tosi hyvin tällaisissa matalissa(kin) pohjissa, samalla tavalla oon veganisoinut mm mokkapaloja ja kinderpiirakkaa. Kannattaa kokeilla, lopputulos on tosi hyvä!

      Poista
  2. Moikka! Maizena ei käsittääkseni ole vegaanista koska se sisältää laktoosia eli maitosokeria. Voisikohan sen korvata maissitärkkelyksellä tai perunajauhoilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Reseptiin käytetään maissitärkkelystä, valitsin näköjään vain huonon sanavalinnan kun Maizenahan on itse asiassa merkki eikä synonyymi maissitärkkelykselle, kuten itse puhekielessä käytän. Korjaan sen selkeämmäksi reseptiin! Maizenan suurusteet tosiaan sisältää laktoosia, ja sille tuotteelle ei tässä reseptissä ole tarvetta. :)

      Poista
  3. Osaatko sanoa, voisiko tuon aquafabin korvata esim. hedelmäsoseella? Meillä allergiat estää kikhernetuotteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käykö pavut teille? Säilykepapujen, kuten valkoisten papujen tai mustapapujen liemi toimii yhtä lailla! :) Mutta jos ei, niin pellavarouheesta tehty pellavamuna on vaihtoehto. Se valmistetaan sekoittamalla 1 rkl pellavarouhetta ja 3 rkl vettä, ja annetaan turvota hetki.

      Poista
  4. Kiitos vastauksesta. Kaikki palkokasvit on tällä haavaa kieltolistalla. :-(
    Pitää tutustua tuohon pellavamunaan. 👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Ja myös omenasosetta voi käyttää mutta siitä saattaa tulla hieman pehmeämpi lopputulos.

      Poista
  5. Mitä vegaanista tuorejuustoa olet ohjeessa käyttänyt? Käytin itse violife:a eikä lopputulos näyttänyt ihan yhtä kivalta vaan ennemmin tuorejuusto suli sellaiseksi juustokalvoksi. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko Oatly tai Violife - epäilen että käytin Oatlya koska kuulin toiseltakin Violifen käyttäytyneen näin, ja omissani ei ollut samaa kalvoa. Mutta siitä on nyt vuosi kun viimeksi leivoin näitä joten vastaus on muistin varassa!

      Poista
  6. Miten nää kestää pakastamista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole itse vielä pakastanut kun on aina mennyt heti suihin :D mutta kyllä tällainen resepti kestää pakastuksen!

      Poista
  7. Voikohan appelsiinin jättää pois..? ☺️Appelsiinin ja suklaan yhdistelmä ei ole itselle mieleen 😅 Muuten aivan ihanan oloinen ja luova ohje ♥️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ehdottomasti! Se on tässä pelkästään maun vuoksi lisänä. Ja kiitos! :)

      Poista