Vegaaninen minttusuklaapiiras

Silkinpehmeä minttusuklaapiiras on yhtä aikaa täyteläinen ja raikas. Kirjoittamishetkellä tämä piiras on Kirpun lempijälkkäri, ja kysyttäessä hän kuvaili sitä näin:

"Se sopii kaikkiin tilaisuuksiin, kaikkiin vuodenaikoihin, kaikkiin mielialoihin. Olen ollut nyt 24 tuntia syömättä sitä, ja olen murheen murtama."

Minttusuklaapiiras on uusi, minttuinen versio suositusta tryffelisuklaapiirakasta, jonka julkaisin viime vuonna blogiin. Saan tasaisin väliajoin ihastuneita viestejä tryffelisuklaapiirakkaa leiponeilta, ja uskallan luvata että ihastutte tähänkin! Keksejä ja suklaata vaihtamalla syntyi täysin vastustamaton, täydellisesti lähestyvään jouluun sopivaa piiras. Olkaa hyvä!


MINTTUSUKLAAPIIRAS
halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Pohja
200 g minttu-suklaatäytekeksejä, vegaanisia ovat Oreon minttu ja Domino Marianne
50 g margariinia

Tryffelitäyte
250 g Brunbergin minttusuklaanappeja
210 g kasvikermavaahtoa (käytin alpro vispiä)
50 g sokeria
50 g fariinisokeria
ripaus suolaa

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voit halutessasi suojata reunat reunakalvolla, jolloin piiras lähtee entistä helpommin irti vuoasta.

Aloita valmistamalla pohja. Murskaa suklaakeksit hyvin hienoksi muruksi tehosekoittimessa tai suljetussa pussissa esimerkiksi kaulimen avulla. Mitä hienompi muru, sitä paremmin pohja pysyy kasassa ja sitä laajemmalle alueelle sitä riittää levitettäväksi. Sulata margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele keksipohja vuoan pohjalle ja reunoille noin sentin korkeudelle. Siirrä pohja kylmään jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Pilko suklaa kulhoon. Mittaa kerma, sokerit ja suola kattilaan. Kuumenna juuri ja juuri kiehuvaksi. Kaada suklaan päälle ja anna seistä hetki. Sekoita massa tasaiseksi nuolijalla, mutta älä vatkaa niin säästyt ilmakuplilta suklaassa.

Kaada suklaamassa keksipohjan päälle ja siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen kanssa.

Valmis piiras säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin viisi vuorokautta.
Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.

Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

7 kommenttia

  1. Aamulla väkersin minttusuklaapiiraan. Niin helppo tehdä, että onnistuu keltä vain. Kiitos ihanasta reseptistä!

    VastaaPoista
  2. WOU! Joulun jälkkäriongelma ratkaistu, kiitos! :-)

    Hei kysyisin sulta semmoista kun pari vuotta sitten muistan että julkaisit keksireseptin johon tuli yhtenä raaka-aineena vegaanisia minivaahtokarkkeja. Osaisitko neuvoa mistä semmoisia saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu, tää sopii ihanasti jouluun!

      Se cookie resepti löytyykin blogin arkistosta :) Vaahtokarkkeja ostan lähinnä Vegekaupasta, sillä sieltä niitä saa aina varmuudella. Monesta marketista löytyy tällä hetkellä suklaakuorrutteisia vegaanivaagtokarkkeja, mutta tavallisia en ole kyllä nähnyt hetkeen, ikävä kyllä!

      Poista
  3. WOU! Joulun jälkkäriongelma ratkaistu, kiitos! :-)

    Hei kysyisin sulta semmoista kun pari vuotta sitten muistan että julkaisit keksireseptin johon tuli yhtenä raaka-aineena vegaanisia minivaahtokarkkeja. Osaisitko neuvoa mistä semmoisia saa?

    VastaaPoista
  4. Herkullisen kuuloinen resepti! Uskaltaisiko tätä kokeilla tehdä kasvikermalla, joka ei vaahtoudu, kun ei kuitenkaan vatkata? Esim kookoskerma tai kaurakerma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kookoskerma toimii, oon joskus itsekin tehnyt sillä. Mutta makunsa ja ominaisuuksiensa puolesta käyttäisin kasvivispiä enkä ruokakermaa tällaiseen leivontaan - toisaalta en ole kokeillut ruokakermoja, saattaahan se toimia.

      Poista