Terveellisemmät kauralätyt

Terveellisemmät kauralätyt valmistuvat ilman lisättyä sokeria tai rasvaa, ja voit tehdä ne kokonaan kaurajauhoon tai kaurajauho-vehnäjauhoseokseen. Nämä ovat ihan täydellisiä aamupalalle! Lätyt ovat pehmeitä, makeita, helposti rullaantuvia ja muuntuvat erilaisilla täytteillä terveelliseksi aamupalaksi tai kunnon jälkiruoaksi.




Tavalliset lätyt ovat meillä harvinaisempaa jälkkäriherkkua, joten aamupalakelpoiset lätyt ovat todella tervetullut ja hauska lisä aamupalarepertuaariin. Toivottavasti tästä reseptistä on paljon iloa teillekin, olen tosi innoissani sen jakamisesta!




TERVEELLISEMMÄT KAURALÄTYT
n. 17 kpl keskikokoisia lättyjä

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

1 rkl pellavansiemenrouhetta
3 rkl vettä
2 isoa ruskeapilkullista banaania tai 3 pientä
2 dl kasvimaitoa
3 dl kaurajauhoja (valmista jauhamalla kaurahiutaleita blenderissä jauhoksi tai käytä kaupan valmista)
1 dl vehnäjauhoa (voit käyttää myös pelkkää kaurajauhoa, mutta vehnä auttaa käsiteltävyydessä. lue lisähuomioita reseptin lopusta*)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl vichyä

Valmista pellavamuna sekoittamalla pellavansiemenrouhe ja vesi keskenään. Anna seistä kunnes pellava turpoaa ja koostumus muuttuu limaiseksi. Aja banaanit ja kasvimaito sileäksi soseeksi joko blenderissä tai sauvasekoittimella. Sekoita banaanimaito pellavan joukkoon. Mittaa kuivat aineet märkien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita aluksi puolet vichystä taikinaan, kaada sitten loput ja sekoita juuri ja juuri tasaiseksi niin, että taikinaan jää kuplia.

Paista lätyt kuumalla pannulla, kaada taikinaa vajaa desi keskelle pannua ja pyöritä pannua niin, että taikina levittyy ympäriinsä ja reunoille muodostuu pitsikuvio. Paistaminen onnistuu myös pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa, itse paistan nämä lätyt siihen tapaan. Tarjoa lempitäytteidesi kanssa - hillon ja kermavaahdon, tai aamulla vaikka tuoreiden marjojen ja vaahterasiirapin kanssa!

* Jos haluat tehdä lätyt pelkkään kaurajauhoon, lisää taikinaan hieman enemmän vichyä saadaksesi tarpeeksi ohuen koostumuksen. Kaurajauho turpoaa taikinassa ja muuttuu paistamisen aikana paksummaksi, joten joudut todennäköisesti lisäämään vichyä paiston aikana pariin otteeseen. Hieman vehnää sisältäviä lättyjä on helpompi paistaa ja niistä on myös helpompi saada ohuempia, joten suosittelen käyttämään desin vehnää jos se on suinkin mahdollista.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.

Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

2 kommenttia

  1. Testattu ja herkullisiksi havaittu, nam! Meidän 2v tykkäsi myös paljon.
    Kiitos ohjeesta!❤

    VastaaPoista