Kahden suklaan browniet

Kahden suklaan brownieissa vuorottelee valkosuklaaseen leivottu blondietaikina ja tummasuklainen perinteinen brownie. Tahmea ja täyteläinen leivos koristellaan pääsiäisen aikaan suklaamunilla ja valkosuklaahipuilla. Täydellinen herkku suklaan ystäville!




Tämä resepti on yksi niistä, jotka ovat yllättävän nopeita ja helppoja valmistaa. Brownie- ja blondietaikinat valmistetaan samalla tapaa, sulattamalla margariini ja suklaa ja sekoittamalla loput aineet mukaan. Taikina lusikoidaan vuorotellen vuokaan, jotta saadaan aikaan hauska kaksivärinen ja laikukas lopputulos. Ihanan simppeliä ja joutuisaa!




Tsekkaa myös muut pääsiäiseen sopivat leivonnaisreseptini tästä!


VEGAANISET KAHDEN SUKLAAN BROWNIET
n. 20 x 30 cm vuokaan

Brownietaikina
50 g margariinia
50 g tummaa suklaata
3 rkl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. tähän reseptiin aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1/8 tl suolaa
1/2 tl vanilja-aromia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Blondietaikina
50 g margariinia
50 g vegaanista valkosuklaata
3 rkl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. tähän reseptiin aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa)
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1/8 tl suolaa
1/2 tl vanilja-aromia
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Päälliset
n. 10 pientä vegaanista suklaamunaa (omani ostin Flying Tiger-liikkeestä) tai 1/2 dl tummasuklaahippuja
1/2 dl vegaanista valkosuklaata pieninä paloina

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa n. 20 x 30 cm uunivuoka leivinpaperilla.

Valmista brownietaikina. Sulata margariini ja tumma suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Vinkki: laita kattilan pohjalle ensin margariini ja päälle suklaa. Näin margariini alkaa sulamaan ensin eikä suklaa pala. Sekoita kulhossa aquafaba, sokerit, suola ja vanilja. Lisää margariini-suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja sekoita jauhot taikinaan. 

Valmista blondietaikina samalla tapaa kuin brownietaikina. Lusikoi taikinoita vuorotellen vuokaan toistensa viereen saadaksesi laikukkaan taikinan. Marmoroi pinta hammastikulla, niin taikinat sekoittuvat hieman toisiinsa. Koristele suklaamunilla ja valkosuklaahipuilla.

Paista uunissa 20-25 minuuttia. Brownie on valmis kun sen reunat ovat kypsyneet, mutta kuivaksi sitä ei tarvitse paistaa. Taikina saa jäädä sisältä tahmeaksi, se jähmettyy kylmässä helposti leikattavaksi.

Jäähdytä brownie, leikkaa paloiksi ja säilytä jääkaapissa.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.

Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

2 kommenttia

  1. Mitä vegaanista suklaata käytit ja mistä löytää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin Brunbergin tummaa suklaata ja Ohoi! Valkosuklaata. Tummaa suklaata on saatavilla myös esim Pandan tumma suklaa ja Lidlin punakääreinen pieni suklaalevy. Valkosuklaata löytyy myös Dammenbergiltä ja iChoc-merkkistä. Kaikkia saatavilla tavallisissa ruokakaupoissa, etenkin Prismassa ja Cittareissa on usein valinnanvaraa.

      Poista