Suklaiset aamupalamuffinsit

Suklaiset aamupalamuffinsit, joiden raaka-ainelistalta löytyy kauraa, spelttiä, pähkinöitä ja banaania, tuovat ripauksen luksusta aamupalapöytään. Tee näitä rauhallisena viikonloppuaamuna, tai paista muffinsit edellisiltana piristämään seuraavaa arkiaamua. Niin tai näin, taikinan sekoittamisessa menee vain 10 minuuttia, joten näitä on helppo valmistaa vaikka pitkin viikkoa!


Koska suunnittelin tämän reseptin aamu- ja välipalat mielessäni, resepti ei vaadi onnistuakseen sokeria. Voit kuitenkin lisätä sitä taikinaan, mikäli tykkäät hieman makeammista muffinseista. Ja jos perheessäsi on vauvoja tai pieniä taaperoita, lue reseptin lopusta vinkit, minkälaisia raaka-aineita kannattaa valita, jos haluat tarjota muffinseja heillekin.




SUKLAISET AAMUPALAMUFFINSIT
6 isoa muffinsia

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

HUOM! Lue reseptin lopusta ohjeet, kuinka leivot näistä vauvaystävällisiä muffinseja.

Taikina
2 kypsää, isoa ruskeapilkullista banaania (n. 250g)
1 rkl pellavansiemenrouhetta + 3 rkl vettä
1/2 dl maapähkinävoita (ilman lisättyä öljyä tai sokeria)
1/4 dl kasvimaitoa
1/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl kaurajauhoa (voit tehdä jauhamalla kaurahiutaleita blenderissä jauhoksi)
1/2 dl spelttijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl (ceylon)kanelia
ripaus suolaa
(2 rkl sokeria*)
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Päälle
6 saksanpähkinää
1 1/2 rkl suklaahippuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinsipelti halutessasi muffinsivuoilla tai voitele kolot kevyesti.

Valmista taikina. Tee pellavamuna sekoittamalla pellavansiemenrouhe ja vesi pienessä kulhossa ja jätä turpoamaan. Muussaa banaanit isossa kulhossa, lisää pähkinävoi, kasvimaito, kaakaojauhe ja pellavamuna. Sekoita. Mittaa kuivat aineet päälle (käytä halutessasi sokeria) ja sekoita taikina tasaiseksi turhia vatkaamatta. Lusikoi taikina kuuteen muffinsivuokaan ja ripottele päälle saksanpähkinää ja suklaahippuja. Paista 30-35 minuuttia, kunnes muffinsit ova kypsyneet. Vinkki: älä avaa uunia ennen kuin 30 minuuttia on kulunut, ettei taikina lässähdä alas. Nosta ritilälle jäähtymään.

Tarjoa heti tai säilytä jäähtyneenä ilmatiiviissä rasiassa seuraavaan aamuun. Muffinsit säilyvät hyvänä useamman päivän jääkaapissa säilytettynä, ja ne kestävät pakastuksen.

* Voit leipoa muffinsit makusi mukaan sokerilla tai ilman. Nämä toimivat todella hyvin ilman lisättyä sokeria (banaani tuo makeutta), ja ovat siten loistavia aamu- ja välipaloja. 2 rkl sokeria tuo taikinaan kuitenkin hippusen lisää makeutta ja mehevyyttä, joten jos sokerin käyttö ei haittaa, voit lisätä sitä taikinaan.

VINKKI: Jos leivot muffinseja vauvalle tai pienelle taaperolle, valitse:
- pähkinävoi, jossa ei ole lisättyä suolaa
- kaura-, soija- tai pähkinämaito, jota ei ole vitaminoitu
- ceylonkaneli tavallisen sijaan
- älä lisää reseptiin sokeria
- älä lisää reseptiin suolaa
- rouhi pähkinä huolellisesti pieniksi paloiksi
- voit valita käytätkö pellavansiemeniä vai et: Evira suosittelee, ettei imeväisikäisille tarjottaisi siemeniä. 1-6 vuotialle sopiva määrä on 1 ruokalusikallinen päivässä, tässä reseptissä yhdessä muffinsissa on 1/2 teelusikallista pellavansiemeniä, joten vauvan syömä määrä jäänee alhaiseksi. Voit kuitenkin korvata pellavansiemenmunan 2 rkl aquafabaa tai jättää sen kokonaan pois, rakenteen hieman muuttuessa.


Urbaani vegenda löytyy myös 
Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita.

Muista tägätä #urbaanivegenda kun leivot resepteilläni, niin pääsen näkemään luomuksesi! Reseptiin liittyvät kysymykset, kommentit ja palautteet suosittelen jättämään tämän postauksen kommenttiosioon. Ihania leivontahetkiä!

Ei kommentteja