Vähäsokeriset keksileivokset

Vähäsokeriset, vegaaniset keksileivokset ovat ihana juhlatarjottava vauvoille ja taaperoille! Leivokset kootaan kaupan valmiista keksipaketista, ja muutamassa tunnissa kookoskerma ja marjasose pehmittävät keksit lusikoitavaksi leivokseksi. Tämä on helppo ja vaivaton resepti niitä hetkiä varten, kun haluat hemmotella perheen pienimpiä.
Raaka-aineiden korvaaminen: voit halutessasi muokata reseptiä vastaamaan syöjien omia makumieltäymyksiä. Tämä resepti on kuvanmukainen kesäinen ja marjainen versio marjasoseella ja tuoreilla marjoilla.

Kookoskermavaahdon korvaaminen: Oatly iMat Visp on sokeriton vaihtoehto kookosvispille, ja kaupan muut kasvivispit sopivat myös tarkoitukseen, mikäli pieni määrä sokeria ei haittaa. Itse valitsin kookoskerman sen luonnollisuuden ja vaahdon pitkään hyvänä pysymisen takia.

Keksien korvaaminen: Organix Baby Biscuits-keksejä löytyy lähes joka marketista ja ne sopivat pakkauksen mukaan lapsille 10 kk eteenpäin. Keksit ovat makeutettu mehutiivisteillä, mutta lisättyä sokeria niissä ei ole. Ne ovat renkaan mallisia ja niistä saa koottua kauniit leivokset, mutta jos löydät muita lapsille sopivia keksejä, voit totta kai korvata keksit.

Soseen korvaaminen: valitse makusi mukaan sokeriton hedelmä- tai marjasose, ja valitse päälle tulevat koristehedelmät tai -marjat sen mukaan.
VÄHÄSOKERISET VEGAANISET KEKSILEIVOKSET
3 leivosta
soveltuu lapsille 10 kk iästä eteenpäin

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

1 pkt (9 keksiä) Organix Baby Biscuits- keksejä (keksit ovat makeutettu mehutiivisteillä, mutta ne eivät sisällä lisättyä valkoista sokeria)
1 prk täysrasvaista kookosmaitoa
1/2 tl vanilja-aromia
3 rkl marjasosetta (ilman lisättyä sokeria, kaupan lastenruokahyllyillä on hyvä valikoima)

Koristeluun
tuoreita marjoja tai hedelmiä
yrttejä ja syötäviä kukkia

Huom! Kookosmaidon tulee jähmettyä jääkaapissa yön yli ennen vatkaamista, ja valmiiden leivosten tulee tekeytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. Aloita valmistelut siis ajoissa!

1. päivänä: laita kookosmaitopurkki jääkaappiin kovettumaan yön yli.

2. päivänä: avaa kookosmaitopurkki ja kaavi kovettunut osa kulhoon. 3 leivokseen riittää noin puolet kookosmaidon kovettuneesta osasta. Käytä loput ruoanlaittoon, leivontaan tai smoothieen. Vatkaa kovettunut osa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta vanilja-aromilla ja siirrä pursotuspussiin.

Kokoa leivokset. Aseta keksi tarjoilukulholle, levitä sen päälle noin teelusikallinen marjasosetta ja pursota päälle rengas kookoskermaa. Aseta päälle toinen keksi, toinen kerros marjasosetta ja kermaa. Toista kunnes saat kolme 3-kerroksista keksileivosta. Täytä keksien sisällä oleva kolo marjoilla, ja koristele päällimäinen kerros marjoilla, yrteillä ja kukilla.

Laita leivokset jääkaappiin tekeytymään. Ne pehmenevät muutamassa tunnissa lusikoitaviksi, mutta voit hyvin valmistaa ne myös päivää ennen tarjoilua.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen komenttiosioon. 


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

Ei kommentteja