Vegaaninen puuropannukakku

Jääkö teilläkin välillä aamupuuroa yli? Tämä resepti on nimittäin hyvä tapa hyötykäyttää ylijäänyt kaurapuuro, eikä ole niin nöpönuukaa vaikka puuron seassa olisi esim. muussattuja banaaneja tai marjoja. Ne sopivat kaikki tähän uunissa paistettavaan puuropannariin, joka maustetaan kardemummalla ja kanelilla.


Rakastan ahvenanmaalaista pannukakkua, ja Viimeistä murua myöten -blogin resepti on ollut meillä ahkerassa käytössä, sillä se on heittämällä paras vegaanisen uunipannukakun ohje, johon olen törmännyt! Viime keväänä aloin kuitenkin hyötykäyttämään ylijääneen kaurapuuron hieman arkisempaan pannariversioon, ja niin syntyi tämä täydellisesti aamupalapöytään sopiva puuropannukakku. Käytän reseptissä kaura- ja spelttijauhoja, enkä lisää sokeria aamupalapannareihin. Toisinaan käytän omenasosetta tai muussattua banaania tuomaan reseptiin makeutta, toisinaan jätän välistä ja käytän pelkkää kasvijogurttia sidosaineena. Kuten huomaat, resepti on armahtava ja täydellinen kaapintyhjennysresepti.

Lue postauksen lopusta myös vinkit, mitä ottaa huomioon jos leivot tätä perheen pienimmille.


VEGAANINEN PUUROPANNUKAKKU
1 pellillinen

Reseptin alkuperä: muokattu arkisemmaksi ja aamupalamaisemmaksi Viimeistä murua myöten -blogin ahvenanmaalaisesta pannukakkureseptistä

Pannukakkutaikina
1 l kasvimaitoa
3 1/2 dl kaurapuuroa
1 dl kasvipohjaista jogurttia
1 banaani muussattuna TAI 1 dl omenasosetta TAI toinen desi jogurttia
2 1/2 dl kaurajauhoa (voit valmistaa myös itse kaurahiutaleista blendaamalla)
2 dl spelttijauhoa
1 1/2 tl kardemummaa
1 tl kanelia
1/2 tl suolaa

Lämmitä uuni 220 asteeseen/kiertoilmalla 200 asteeseen.

Valmista pannukakkutaikina sekoittamalla ainekset vispilällä sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista noin 30-45 minuuttia, kunnes pannukakku on hyytynyt ja pinta on saanut hieman väriä.

Anna jäähtyä hetki, leikkaa paloiksi ja tarjoile lempitäytteidesi kanssa. Minä tarjoilin pannukakun viimeksi kookoskerman, marjasoseen, tuoreiden marjojen ja voikukkahunajan kanssa.

VINKKI: Näin valmistat tämän reseptin vauvoilla ja taaperoille:

- Alle yksivuotiaille sopivat kasvimaidot (poislukien riisimaito, jota ei suositella pienille lapsille), joihin ei ole lisätty vitamiineja. Esimerkiksi Oatlyn luomukauramaito sisältää vain vettä, kauraa ja ripauksen suolaa. Myös kookosmaito toimii.
- Valitse vauvalle/taaperolle parhaiten sopiva jogurtti. Meillä käytettiin vauvavuonna eniten Planti Greek Style-jogurttia, joka on sokeriton, ja jota ei ole vitaminoitu. Vauvavuoden jälkeen olen valinnut tavallisen sokerittoman soijajogurtin.
- Jätä reseptistä suola pois.
- Valitse ceylonkaneli tavallisen tilalta.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen kommenttiosioon. 


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

Ei kommentteja