Vegaaninen vadelma-lakritsijäätelökakku

Vadelma-lakritsijäätelökakku valmistuu nopeasti kondensoidusta kookosmaidosta, valmiista lakritsikastikkeesta ja turkinpippurikekseistä. Jäädytä seuraavaan päivään ja nauti hellekesän paras kakku päivän kuumimpaan aikaan!


Kysyin Instagramissani toiveita jäätelökakkureseptiin, ja ehdottomasti eniten ääniä sai lakritsikakku. Halusin lisätä makupariksi vadelmaa, mutta mikäli pidät lakritsista eniten lakritsina, voit jättää vadelman pois reseptistä ja tehdä tästä perinteisemmän valkoisen lakukakun. Muutos ei vaikuta negatiivisesti rakenteeseen!




Vinkki 2-vuotiaalta keittiöapulaiselta: jos haluat kakkuun harmaan päällikerroksen kuten kakkupalakuvassa, käännä pakastin minimiteholla kakun kerran jo jäädyttyä. Tasoita sitten sulanut, koristeltu pinta tasaisen harmaaksi ja anna jäätyä kokonaan. :)


VEGAANINEN VADELMA-LAKRITSIJÄÄTELÖKAKKU
halkaisijaltaan 18 cm vuokaan

Keksipohja
120 g Domino Tyrkisk Peber-keksejä
1 rkl margariinia

Jäätelöpohja
160 g (1/2 prk) kondensoitua kookosmaitoa
2 1/2 dl kasvivispiä (käytin Fazer Aito, myös Alpro soija tai muu ilmava vispi käy)
ripaus suolaa
1 tl vanilja-aromia
15 g pakastekuivattuja vadelmia jauheena (voit jauhaa kokonaiset myös itse blenderissä)
n. 100 g vegaanista lakritsikastiketta (esim Pirkka)

Koristeeksi
lakritsikarkkeja
tuoreita vadelmia

Aloita valmistamalla pohja. Murskaa keksit blenderissä hyvin hienoksi murskaksi. Sulata margariini ja sekoita keksimuruun. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja pingota reunoille halutessasi reunakalvo, jotta kakku irtoaa helpommin vuoasta. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista jäätelömasssa. Vatkaa kasvivispi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kondensoitu kookosmaito vispiin koko ajan vatkaten. Mausta suolalla, vaniljalla ja pakastekuivatuilla vadelmilla.

Kokoa kakku. Lusikoi 1/3 jäätelömassasta kakkuvuoan pohjalle. Valuta lakritsikastiketta massan päälle ja sekoita tikulla, jotta jäätelöön jää kastikeraitoja. Kaada taas 1/3 jäätelömassaa vuokaan, lisää kastike, kaada loppumassa ja tasoita kakun pinta sileäksi. Koristele pinta lakritsikastikkeella. Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen jähmettymään seuraavaan päivään.

Kun olet valmis tarjoilemaan kakun, irrota se vuoasta ja koristele lakritsikarkeilla ja tuoreilla vadelmilla.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen kommenttiosioon. 


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

6 kommenttia

  1. No ei kyllä houkuttele 2-vuotiaan käpälissä sotattu kakku. 😝

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa meille ;) Lapsi kyllä hoiti tässä tapauksessa vain pakastimen tehojen kääntämisen nolliin, minä tasoittelin sulaneen pinnan taas kauniimmaksi.

      Poista
  2. Nam �� Kiitos herkullisen oloisesta reseptistä. Tätä tarjoan synttäreilläni loppukuusta, tai niillä main �� Olympialaiset nääs sotkevat aikataulun �� Vielä, kun onnistuisin löytämään meidän Cittarista Pirkan lakritsikastiketta. Olen sitä haeskellut sieltä ennenkin epätoivon vimmalla. Kaikki muut aineet löytyvätkin, jopa keksipaketti ��

    Lapset vain mukaan jo heti pienestä pitäen �� Pojantyttö oli ehkä kaksi-kolme vee, kun iski ekan kerran näppinsä mummulla pullataikinaan. Siitä pitäen se oli meillä ohjelmassa säännöllisesti. Nyt 21 vuotias hoitelee itsenäisesti omat vegaaniset leipomuksensa yms.

    Iloa leivontaan kera pikkuisten ja hyvää lopukesää 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos sinulle kommentista! :) Ihanaa että kakku pääsee teillä testiin. Ja oon ehdottomasti samaa mieltä, että pikkuinen vaan mukaan leivontaan heti kun se tuntuu kaikista mukavalta. Itse pitää olla tarkkana ja nopeana, ja siivottavaa tulee tavallista enemmän, mutta teidän esimerkki näyttää myös että se kantaa ehdottomasti hedelmää. Ihanaa kesää sinnekin! ❤️

      Poista
  3. Kiitos reseptistä, tästä tuli todella hyvää! Tosin tein vain jäätelönä suoraan kippoon. Keksejä olisin murustanut joukkoon, mutta en harmillisesti kaupoista löytänyt tällä kertaa. Resepti menee ehdottomasti kokeiluun myös muihin marjajäätelöihin. Olenkin miettinyt, miten tällaisia voisi toteuttaa, kun marjasoseita käyttämällä tulee helposti hileistä jäätelöä. Kiitos vielä! Välilehdillä odottaa kännykässä muutama muukin resepti, joita olisi tarkoitus testata, niin ihania reseptejä jaat meille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta Milla! :) Ja ihana kuulla että tämä jäätelö maistui ja moni resepti odottaa leipomistaan! Pakastekuivatut marjat ja marjajauheet on kyllä tosi hyviä raaka-aineita maustamaan kotitekoisia jäätelöitä. Ne tosiaan toimii rakenteensa puolesta ihanasti!

      Poista