Uuniomenasose

Kotitekoinen omenasose valmistuu uunissa järjettömän helposti, ja soseesta tulee ihanan paksua, makeaa ja intensiivisen makuista. Ero keittämällä tai höyryttämällä valmistettuun soseeseen on melko valtava, joten suosittelen kokeilemaan tätä tapaa!


Jaoin reseptin aiemmin Instagramissa ja moni innostui jo kokeilemaan uuniomenasoseen valmistamista. Itse olen tehnyt soseita jo monen litran edestä, ja pian meidän omenasoserumba on tälle syksyä takanapäin.
Kuorineen vai ilman? Riippuu pitkälti siitä tavasta, jolla soseutat omenat, onko kuorimiselle tarvetta - ja siitä, pidätkö soseesta enemmän sileänä vai sattumilla. Itse en kuori omenia, mutta ajan soseen tasaiseksi tehokkaalla blenderillä, jolloin siitä tulee täysin sileää. Tehottomampi kone tai sauvasekoitin jättää karkeamman jäljen ja mahdollisia kuorenpalasia.

Uuniomenasoseen maustaminen: helpoimmillaan valmistat soseen pelkistä omenista, mutta voit myös maustaa sen kanelilla ja halutessasi vaniljalla. Molemmilla tavoilla tulee todella hyvää!

Uuniomenasoseen säilytys: sose säilyy jääkaapissa noin viikon hyvänä, mutta on herkkä homehtumaan, joten suosittelen pakastamaan pienissä rasioissa ja sulattamaan käyttöön tarpeen mukaan. Olen säilyttänyt sosetta pakastimessa vajaan vuoden ja se on pysynyt hyvänä.
UUNIOMENASOSE
n. 1 litra valmista sosetta

2 kg putsattua kotimaista omenaa
halutessasi 1/2 rkl kanelia* ja hieman aitoa vaniljaa
(*vauvalle ja taaperolle tehdessä valitse ceylonkaneli)

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele omenat ja leikkaa pois siemenkota. Levitä pilkotut omenat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle halutessasi kaneli ja vanilja, kääntele sekaisin. Paahda uunissa 30-45 minuuttia, kunnes omenat ovat kypsyneet kokonaan ja saaneet hieman väriä pintaan. Siirrä omenat blenderiin ja aja tasaiseksi soseeksi.

Siirrä rasioihin, jäähdytä ja pakasta.

Käytä omenasosetta esimerkiksi kananmunankorvaajana leivonnassa, lisää aamupuuron tai leivän päällä (ihana yhdistelmä tulee maapähkinävoista ja omenasoseesta) ja syötä vauvalle ja taaperolle sellaisenaan.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen komenttiosioon. 


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

Ei kommentteja