Vegaaninen nutella-vadelmakakku

Hasselpähkinällä maustettu kakku, joka on täytetty vegaanisella nutellalla ja vadelmilla on heittämällä yksi lempikakuistani. Olen leiponut tätä useamman kerran kotona ja pari kertaa pop up-leivosmyyjäisissä, mutta nyt on aika jakaa resepti teidän kanssanne. Toivottavasti nautitte siitä yhtä paljon kuin minä!




Ihania loppukesän leivontahetkiä!


VEGAANINEN NUTELLA-VADELMAKAKKU
1 kakku halkaisijaltaan 20 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: Kakkupohja on käännetty metrisiin mittoihin ja muokattu pähkinäiseksi Gretchen's Vegan Bakeryn täytekakkupohjasta, loppu resepti Urbaani vegenda

Kakkupohja

260 g soijamaitoa

2 1/4 rkl omenaviinietikkaa

75 g margariinia

75 g kookosöljyä

1 1/2 tl vanilja-aromia

3/4 tl suolaa

290 g sokeria

250 g vehnäjauhoja

1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta, paahdettuna

1 1/2 tl ruokasoodaa


Kostutusliemi

3/4 dl hasselpähkinämaitoa tai muuta kasvimaitoa

1 tl vanilja-aromia


Mascarponekerma

250 g vegaanista mascarponea

2 dl kasvivispiä

1/2 dl tomusokeria

1 tl vanilja-aromia


Kakun täyttöön

2 dl vegaanista nutellaa (kuten Valsoia tai Vego)

250 g tuoreita vadelmia tai suomalaisia pakastevadelmia


Koristeluun

2 dl kasvivispiä (esim Planti ja Fazer Aito ovat jämäköitä kuorruttamiseen)

2 rkl vaniljasokeria

1/2 dl hasselpähkinärouhetta, paahdettuna

2 rkl vegaanista nutellaa

tuoreita vadelmia

syötäviä kukkia tai yrttejä makusi mukaan


Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Rasvaa reunat ja jauhota korppujauholla tai mannasuurimoilla.


Paahda taikinaan ja koristeluun tuleva hasselpähkinärouhe uunissa 5-10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Siirrä jäähtymään.


Aloita valmistamalla kakkupohja. Mittaa soijamaito ja omenaviinietikka kulhoon ja jätä paksuuntumaan. Sulata margariini ja kookosöljy ja sekoita kulhossa vaniljan, suolan ja sokerin kanssa. Lisää paksuuntunut soijamaito. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, hasselpähkinärouhe ja ruokasooda ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakkuvuokaan ja paista 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä, ja jos täytät kakun vasta seuraavana päivänä, säilytä sitä jääkaapissa. Kylmää pohjaa on helpompi ja siistimpi leikata.


Kun olet valmis täyttämään kakun:


1. Sekoita kostutusliemi

2. Valmista mascarponekerma vatkaamalla mascarpone, kasvivispi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla.

3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.


Vinkki: kokoa kakku mielellään päivä ennen kuorruttamista reunakalvon sisään. Reunakalvo auttaa kakkua asettumaan siistimpään muotoon, ja jos kakku saa tekeytyä jääkaapissa päivän, se on ehtii jämäköityä ja asettua aloilleen, jolloin kuorruttaminen on paljon helpompaa. Myös maut ehtivät tasaantua.


Vinkkki 2: Nutellan saa helpoiten levitettyä kakun väliin, jos sitä sulattaa ensin hieman. Voit pitää nutellapurkkia muutaman minuutin kuumassa vedessä, kunnes sisältö muuttuu juoksevammaksi. Valuta nutella lusikalla kakkupohjan päälle, sillä nutellan levittäminen lusikalla/lastalla saattaa saada pohjan repeämään.


Kokoa kakku: aseta alin kakkupohja kakkualustalle (valitse alimmaiseksi vahvin pohja), kostuta se ja lusikoi 1 dl nutellaa kakkupohjalle. Pursota mascarponekermasta rengas reunoille ja täytä sisältö puolella vadelmista. Kermarengas reunalla auttaa marjoja pysymään kakun sisällä ja myöhemmin kuorruttaminen on helpompaa. Levitä vadelmien päälle vielä lisää kermaa. Toista sama toiselle kakkupohjalle ja lopuilla täytteillä. Kostuta myös ylin kansi. Peitä kakku kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.


Kuorruta kakku: vatkaa kasvivispi ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kuorruta kakku, mutta jätä osa kermasta halutessasi pursotuksia varten. Kuorruta kakun reunat paahdetulla hasselpähkinärouheella. Valuta nutellasta koristerengas kakun päälle ja koristele vadelmilla, hasselpähkinärouheella ja haluamillasi yrteillä ja kukilla. Tarjoile!



Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen komenttiosioon. 


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

2 kommenttia

  1. Tämä meni heti testiin, mitkä ihanat maut! Kaupasta löytyi vielä tuoreita vadelmia, jotka ovat maistuneet tänä kesänä niin hyvältä. Kiitos tosi paljon, kun jaat näitä superlaadukkaita reseptejä! Koko ajan on listalla useita reseptejä blogistasi, joita olisi tarkoitus testata. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta palautteesta Milla! Tulipa hycä kieli tätä lukiessa. :) Ja totta, vadelmat on olleet tänä kesänä kyllä tosi hyviä!

      Poista