Kakkupohja
260 g soijamaitoa
2 1/4 rkl omenaviinietikkaa
75 g margariinia
75 g kookosöljyä
1 1/2 tl vanilja-aromia
3/4 tl suolaa
290 g sokeria
250 g vehnäjauhoja
1 1/2 dl hasselpähkinärouhetta, paahdettuna
1 1/2 tl ruokasoodaa
Kostutusliemi
3/4 dl hasselpähkinämaitoa tai muuta kasvimaitoa
1 tl vanilja-aromia
Mascarponekerma
250 g vegaanista mascarponea
2 dl kasvivispiä
1/2 dl tomusokeria
1 tl vanilja-aromia
Kakun täyttöön
2 dl vegaanista nutellaa (kuten Valsoia tai Vego)
250 g tuoreita vadelmia tai suomalaisia pakastevadelmia
Koristeluun
2 dl kasvivispiä (esim Planti ja Fazer Aito ovat jämäköitä kuorruttamiseen)
2 rkl vaniljasokeria
1/2 dl hasselpähkinärouhetta, paahdettuna
2 rkl vegaanista nutellaa
tuoreita vadelmia
syötäviä kukkia tai yrttejä makusi mukaan
Lämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Rasvaa reunat ja jauhota korppujauholla tai mannasuurimoilla.
Paahda taikinaan ja koristeluun tuleva hasselpähkinärouhe uunissa 5-10 minuuttia, kunnes se on saanut hieman väriä. Siirrä jäähtymään.
Aloita valmistamalla kakkupohja. Mittaa soijamaito ja omenaviinietikka kulhoon ja jätä paksuuntumaan. Sulata margariini ja kookosöljy ja sekoita kulhossa vaniljan, suolan ja sokerin kanssa. Lisää paksuuntunut soijamaito. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauho, hasselpähkinärouhe ja ruokasooda ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada kakkuvuokaan ja paista 45 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla ennen täyttämistä, ja jos täytät kakun vasta seuraavana päivänä, säilytä sitä jääkaapissa. Kylmää pohjaa on helpompi ja siistimpi leikata.
Kun olet valmis täyttämään kakun:
1. Sekoita kostutusliemi
2. Valmista mascarponekerma vatkaamalla mascarpone, kasvivispi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaniljalla.
3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Vinkki: kokoa kakku mielellään päivä ennen kuorruttamista reunakalvon sisään. Reunakalvo auttaa kakkua asettumaan siistimpään muotoon, ja jos kakku saa tekeytyä jääkaapissa päivän, se on ehtii jämäköityä ja asettua aloilleen, jolloin kuorruttaminen on paljon helpompaa. Myös maut ehtivät tasaantua.
Vinkkki 2: Nutellan saa helpoiten levitettyä kakun väliin, jos sitä sulattaa ensin hieman. Voit pitää nutellapurkkia muutaman minuutin kuumassa vedessä, kunnes sisältö muuttuu juoksevammaksi. Valuta nutella lusikalla kakkupohjan päälle, sillä nutellan levittäminen lusikalla/lastalla saattaa saada pohjan repeämään.
Kokoa kakku: aseta alin kakkupohja kakkualustalle (valitse alimmaiseksi vahvin pohja), kostuta se ja lusikoi 1 dl nutellaa kakkupohjalle. Pursota mascarponekermasta rengas reunoille ja täytä sisältö puolella vadelmista. Kermarengas reunalla auttaa marjoja pysymään kakun sisällä ja myöhemmin kuorruttaminen on helpompaa. Levitä vadelmien päälle vielä lisää kermaa. Toista sama toiselle kakkupohjalle ja lopuilla täytteillä. Kostuta myös ylin kansi. Peitä kakku kelmulla ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Kuorruta kakku: vatkaa kasvivispi ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kuorruta kakku, mutta jätä osa kermasta halutessasi pursotuksia varten. Kuorruta kakun reunat paahdetulla hasselpähkinärouheella. Valuta nutellasta koristerengas kakun päälle ja koristele vadelmilla, hasselpähkinärouheella ja haluamillasi yrteillä ja kukilla. Tarjoile!
Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen komenttiosioon.
Tämä meni heti testiin, mitkä ihanat maut! Kaupasta löytyi vielä tuoreita vadelmia, jotka ovat maistuneet tänä kesänä niin hyvältä. Kiitos tosi paljon, kun jaat näitä superlaadukkaita reseptejä! Koko ajan on listalla useita reseptejä blogistasi, joita olisi tarkoitus testata. :)
VastaaPoistaKiitos ihanasta palautteesta Milla! Tulipa hycä kieli tätä lukiessa. :) Ja totta, vadelmat on olleet tänä kesänä kyllä tosi hyviä!
PoistaMonenkohan hengen kakku on kyseessä? Mietin tätä lapseni synttäreille, mutta syöjiä on melko monta. Jos tekee 1,5kertaisena, niin voisikohan tehdä 24cm irtopohjavuuassa?
VastaaPoistaKyllä tästä tulee kivasti 12 palaa kakkua :) Jos on muitakin herkkuja tarjolla, ihmiset usein ottaa pienen siivun kakkua jolloin riittää useammallekin, mutta riippuu kuinka kovia kakunsyöjiä juhlissa on! Blogista löytyy vegaaninen täytekakkupohja -resepti jossa 24 cm vuokaan kakkupohjaresepti. Se kannattaa paistaa kahdessa vuoassa, iso ja korkea täytekakkupohja ei välttämättä paistu tarpeeksi kuohkeaksi yhdessä vuoassa. Lisää pohjaan vain hasselpähkinät kuten tässä. Mutta ehdottomasti voit suurentaa reseptin muuten!
PoistaHei! Oisko sulla jotain vinkkiä, miten hasselpähkinärouhe onnistuu parhaiten kakun reunalle laittaa?
VastaaPoistaHei! Voit esim. laittaa kakun tarjoiluvadille ja sitten kämmenen avulla nostella hasselpähkinärouhetta kakun reunoille. Tippuneet rouheet voi pullasudilla vedellä pois. :)
PoistaEi ole tota 20cm vuokaa, mutta 24cm löytyy. Ajattelin tehdä siihen sen tällä reseptillä, onnistunee?
VastaaPoistaOnnistuu, mutta tulee totta kai matalampi ja leveämpi kakku 😊 Kakkupohjan paistoaika lyhenee, ja voit halutessasi lisätä täytteiden määrää hieman.
Poista