Vegaaninen Dumle-pannacotta

Tässä herkullisessä jälkiruoassa on kerros Dumle-kauramaitoon keitettyä pannacottaa ja kerros suklaaganachea, ja se viimeistellään sormisuolalla ja halutessasi kinuskikastikkeella. Pannacotta on helppo ja nopea valmistaa, ja se jähmettyy kylmässä muutamassa tunnissa.


Kinuskikastike on ihana lisä pannacottaan, mutta ei pakollinen: tämä on todella hyvää ilmankin, joten mene makusi mukaan. Dumle-maitoon lisätty kerma tekee pannacotasta ihanan pehmeän ja lohkeilevan, muista vain keittää seosta tarpeeksi pitkään (3 minuuttia), jotta Vegegel aktivoituu ja jähmettää massan.




Toivottavasti nautit tästä reseptistä! Meillä syötiin kaikki kolme testiversioannosta hujauksessa. :)




Vegaaninen Dumle-pannacotta
6 annosta

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Pannacotta
1 dl kasvipohjaista kermaa (käytin Alpro soya)
4 dl Dumle-kaurajuomaa
1 pussi Vegegel-jauhetta
1/8 tl suolaa

Suklaaganache
50 g tummaa suklaata
50 g kasvipohjaista kermaa
2 tl margariinia
ripaus suolaa

Päälle
sormisuolaa
halutessasi kinuskikastiketta (valmiina kaupasta esim Nature's Charm Coconut Salted Caramel Sauce, tai keitä oma kastike)

Kinuskikastike
1/2 dl kasvikermaa
1/2 dl fariinisokeria
reilu ripaus suolaa
(pari palaa vegaanista valkosuklaata)

Valmista pannacotta: sekoita kattilassa kerma, Dumle-juoma, vegegel ja suola. Kuumenna koko ajan sekoittaen, ja kun seos kiehuu, keitä sitä 3 minuuttia matalalla lämmöllä. Kaada jälkiruokakulhoihin, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Kun pannacotta on jähmettynyt, valmista suklaaganache. Pilko suklaa pieniksi paloiksi kulhoon. Kuumenna kattilassa kerma, margariini ja suola höyryävän kuumaksi. Kaada neste pilkotun suklaan päälle, annan seistä hetki ja sekoita sitten nuolijalla tasaiseksi. Lusikoi pannacotta-annosten päälle ja levitä suklaa reunoille asti. Nosta kylmään jähmettymään, noin puoleksi tunniksi.

Käytä valmista kinuskikastiketta tai keitä oma: sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa ja keitä 8-10 minuuttia kunnes kinuski paksuuntuu. Mausta suolalla ja anna jäähtyä ennen käyttöä.

Vinkki kinuskiin: olen saanut parhaimman ja paksuimman kinuskin keitettyä täysrasvaisesta kookosmaidosta ja Plantin kauravispistä. Tähän reseptiin toimii myös ohut kinuskikastike, mutta jos haluat paksumman, voi vegaanisen kinuskiin sekoittaa lopuksi pari palaa valkosuklaata, joka jähmettää kinuskia hyvin. Resepti toimii myös hyvin ilman kinuskia, joten tee valinta oman makusi mukaan.

Ripottele päälle sormisuolaa ennen tarjoilua.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen komenttiosioon. 


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

Ei kommentteja