Vegaaniset omena-suolakinuskipullat

Omena-suolakinuskipullat sopivat alkaneeseen syksyyn ja sadepäivien leivontahetkiin. Pullataikinan sisälle keitetään kinuski, jonka seassa on omenaraastetta ja saksanpähkinäjauhetta.

Täytetyt pullat kohoavat kauniin korkeiksi ja pitävät hyvin muotonsa, jos kohotat ja paistat ne muffinipellissä. Olen leiponut näitä pullia myös vuokapulliksi näiden kurpitsakierrepullien tapaan, ja voit yhtä hyvin leipoa pullat niinkin. Katso vain reseptin lopusta paisto-ohjeet vuokapullaan.

Täytteeseen piilotettu pähkinäjauhe tuo ihanaa mehevyyttä pulliin, ja tekee täytteestä paksumman ja helposti sisällä pysyvän. Voit vaihtaa saksanpähkinäjauheen halutessasi toiseen pähkinäjauheeseen tai esimerkiksi mantelijauheeseen. Osta valmis jauhe tai jauha pähkinät blenderissä, tai rouhi ne veitsellä mahdollisimman pieneksi rouheeksi.


VEGAANISET OMENA-SUOLAKINUSKIPULLAT
12 kpl

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Taikina
2 1/2 dl täysrasvaista kookosmaitoa
25 g tuorehiivaa
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kardemummaa
7- 7 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl huoneenlämpöistä margariinia

Kinuskitäyte
2 dl täysrasvaista kookosmaitoa tai kuumennuksen kestävää kasvivispiä
2 dl fariinisokeria
3/4 tl suolaa
1 tl vanilja-aromia
4 dl omenaraastetta
2-3 dl  saksanpähkinäjauhetta (tai muuta haluamaasi pähkinäjauhetta, kuten mantelia)

Päälle
1 dl kinuskitäytettä
sormisuolaa

Valmista kinuskitäyte. Mittaa kookosmaito/kasvivispi ja fariinisokeri kattilaan. Keitä 10-12 minuuttia kunnes kinuski on paksuuntunut. Nosta pois liedeltä ja mausta suolalla ja vaniljalla. Lisää omanaraaste ja pähkinäjauhe. Anna jäähtyä sen aikaa, kun valmistat pullataikinan.

Valmista pullataikina. Lämmitä kookosmaito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva, fariinisokeri,  sokeri, kardemumma, suola ja valtaosa jauhoista (6 1/2 dl) taikinaan. Lisää pehmeä margariini ja loput jauhoista. Alusta taikinaa joko käsin tai koneella, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kauniisti kulhon reunoilta. (Minä leivon pullataikinan aina koneella ja vaivaan sitä 5-8 minuuttia.) Peitä taikinakulho liinalla ja anna sen levätä 10 minuuttia ennen leipomista.

Vuoraa muffinipelti paperivuoilla tai öljyä muffinipellin kolot.

Kun taikina on levännyt, kaada se jauhotetulle alustalle ja kaulaa noin 30 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi. Ota 1 dl kinuskitäytettä sivuun ja levitä loput tasaisesti taikinalevyn päälle. Rullaa taikina pitkäksi pötköksi korvapuustin tapaan, nipistä saumakohta kiinni. Leikkaa taikinarulla 12 yhtä suureen palaan. Nosta pullat vuokiin ja jätä kohoamaan liinalla peiteltynä noin puoleksi tunniksi. Lusikoi kohonneiden pullien päälle loppu kinuskitäyte.

Paista 200 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsyneet.  Ripottele kypsien pullien pinnalle hieman sormisuolaa.

Vinkki! Voit myös halutessasi paistaa pullista vuokapullan, jolloin pullat asetellaan vuokaan vieri viereen ja paistetaan 175 asteessa noin 25-30 minuuttia.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen komenttiosioon. 


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

Ei kommentteja