Vegaaniset mustapapubrowniet

Mustapapubrowniet eivät ole mikään uusi juttu, mutta en ole koskaan syönyt yhtä hyviä kuin nämä! Taikinaan blendataan papujen lisäksi paahdettua bataattia, taateleita ja aquafabaa. Lopputuloksena on tahmean ihana arkiherkku, joka on sokeriton ja helposti leivottavissa myös perheen pienimmille. Tsekkaa reseptin lopusta vinkit tätä varten.



VEGAANISET MUSTAPAPUBROWNIET
 n. 20 x 30 cm kokoiseen vuokaan

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda

Taikina
2 1/2 dl kypsiä mustapapuja
2 1/2 dl kypsää bataattia (suositus: uunissa paahdettua*)
2 1/2 dl taateleita
1 dl aquafabaa (säilykepapujen lientä, siivilöi mustapapujen liemi talteen ja käytä sitä)
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl mantelijauhoa
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilja-aromia
1/4 tl suolaa **

Halutessasi päälle
rivi tummaa suklaata
pakastekuivattua vadelmaa

Kypsennä bataatti: (tarvitset yhden ison tai 2 pientä) halkaise bataatti pituussuunnassa ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellile leikkuupinta alaspäin. Paahda 180 asteessa 30-45 minuuttia kunnes bataatti on täysin kypsä. Lusikoi 2 1/2 dl kypsää bataattia reseptiä varten.

Poista taateleista kivet ja kaada niiden päälle kuumaa vettä. Anna liota 10 minuuttia jotta taatelit pehmenevät. Valuta vesi pois.

Valmista taikina. Mittaa tehosekoittimeen tai blenderiin taatelit, bataatti, mustapavut, aquafaba ja kaurahiutaleet. Aja tasaiseksi tahnaksi. Siirrä kulhoon ja lisää loput raaka-aineet. Sekoita ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun brownievuokaan. Paista 175 asteessa 35-40 minuuttia. Se saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi, joten varo paistamasta täysin läpikypsäksi ja kuivaksi.

Anna jäähtyä kunnolla. Jos haluat koristella browniet, sulata rivi suklaata ja koristele suklaaraidoin ja pakastekuivatuilla vadelmilla.

Säilytä browniet jääkaapissa. Maku paranee siellä ollessa, joten voit huoletta leipoa nämä myös päivän tai pari ennakkoon! Kestää pakastuksen.

* Vinkki: minulla on tapana kypsentää kerralla pellillinen bataatteja, joita syömme ruoaksi pitkin viikkoa ja joita käytän myös leivontaan. Suosittelen reseptiin uunissa paahdettuja bataatteja keitetyn tai höyrytetyn sijaan, sillä ne ovat vähemmän vetisiä ja kunnolla paahdetun bataatin maku on hieman karamellisoitunut.

** Leivo vauvalle: jätä reseptistä suola pois. Useimmissa säilykepavuissa on suolaa, joten voit keittää reseptiä varten omat pavut, jos haluat välttää suolan kokonaan.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen kommenttiosioon.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

4 kommenttia

  1. Erittäin mielenkiintoinen resepti ja kokeiluun menee! Melko varma olen, että itse tykkään kovasti näistä. Mielenkiinnolla odotan lastenlasten reaktiota :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että koko porukka tykkää! Meillä maistuu 2-vuotiaalle tosi hyvin. :)

      Poista
  2. Tästä tulikin tosi kiva!
    Paistaessa tosin ilmeni hiukan ongelmaa, kun paistoaika venyi 1h 10 minuuttiin taikinan pysyessä vain mössöisenä. Ehkä asia olisi ratkennut lyhyemmällä ajalla ja vain luottaa siihen, että hyvä tulee, kun malttaa odottaa, kuten muukin kokemus tästä.
    Ensin maistoimme mieheni kanssa näitä ensimmäisenä päivänä, jäähtymisen jälkeen. Harmikseni tuntui, että eipä tämä maistukaan oikein miltään.
    Mutta seuraava päivä... vau! Olipa kivan makuinen! Maut olivat selvästi tekeytyneet ja syventyneet ja koostumuskin oli oikein kiva! 3-vuotiaamme santsasi myös innoissaan.
    En löytänyt suklaata päälle sulatettavaksi, ja jäätelö joutui korvaamaan sen. Heh, ei lainkaan huono.😅😋
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! :) Paistoajasta en osaa sanoa oikein muuta, kuin että uuneissa on totta kai eroja, joka voi vaikuttaa. Voi olla ettei teidän brownie olisi valmistunut vielä 40 minuutissa. Reunat saavat olla hieman jähmettyneitä uunista tullessa. Hyvä kuulla että onnistui vaikka aluksi epäilytti! Nämä tosiaan paranee vain kylmäsäilytyksessä. :)

      Poista