Vegaaninen taatelikakku

Perinteinen taatelikakku vegaanisena oli monen lukijan toiveresepti tälle joululle. Eikä ihme, sillä pehmeä ja mehukas taatelikakku on yksinkertaisuudessaan todella maukas herkku jouluiseen kahvipöytään. Kakku paranee vain vanhetessaan, joten leivo se mielellään ainakin 1-2 päivää ennen tarjoamista ja säilytä ilmatiiviisti pakattuna. Omat taatelikakut tuli syötyä muutaman päivän sisällä, mutta jääkaapissa taatelikakkujen säilyvyys on pari viikkoa, joten voit hyvin leipoa ne hyvissä ajoin ennen joulua. Tai miksi et leipoisi reseptiä samantien tuplana ja antaisi toista joululahjaksi?
 
Täytyy myöntää, että en ennen tätä joulua ollut leiponut taatelikakkuja, mutta jatkossa nämä kakut ovat varmasti osa meidän perheen joulun odotusta. Taateleiden keittämisessä ja taikinan sekoittamisessa on jotain rauhallista ja ihanaa, joka oikein huokuu joulutunnelmaa. Ja kakku itsessään on todella herkullinen. Toivottavasti sinäkin koet ihania hetkiä tämän reseptin parissa!
 



VEGAANINEN TAATELIKAKKU
1,8 l kahvikakkuvuokaan

Reseptin alkuperä: käytin pohjana Soppa365-sivuston reseptiä, jonka muutin vegaaniseksi ja muokkasin omaan makuuni sopivaksi lisäämällä siihen fariinisokeria, kahvia ja suolaa

Taikina
1pkt / 250 g kuivattuja taateleita (tiiliskivimäisesti pakattuja)
2 dl vahvaa kahvia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
200 g leivontamargariinia
1/4 dl soijajogurttia
1/4 dl omenasosetta
1 tl vanilja-aromia
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa

Vuoan voiteluun
vuokasprayta/margariinia
korppujauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valmista taikina. Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja mittaa kahvin ja sokereiden kanssa kattilaan. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia, jotta taatelit pehmenevät ja seos muuttuu siirappimaiseksi massaksi. Ota kattila pois liedeltä. Kuutioi margariini ja lisää kattilaan, sekoita tasaiseksi. Lisää soijajogurtti, omenasose ja vanilja-aromi, sekoita.

Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan.

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 40 minuuttia ja kokeile kypsyys: kakku on kypsää kun hammastikulla kokeiltaessa tikkuun ei jää märkää taikinaa. Paista tarvittaessa 5-10 minuuttia lisää. Omani kypsyivät 40 minuutissa, kuivaksi kakkua ei tarvitse paistaa.

Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kuin kumoat sen. Kun kakku on jäähtynyt kunnolla, säilytä sitä ilmatiiviisti pakattuna. Huoneenlämmössä se pysyy hyvänä muutaman päivän, jääkaapissa jopa 2 viikkoa. Hunnuta tomusokerilla ennen tarjoamista.



Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen kommenttiosioon.

Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

6 kommenttia

  1. Suositteletko silikonista vai alumiinista kakkuvuokaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leivon itse aina alumiinisiin vuokiin kaikki kakut, mutta onnistuu kyllä silikonisessakin! :) Makukysymyksiä. Mutta irtoaa todella kauniisti alumiinivuoastakin kunhan vain voitelee ja jauhottaa vuoan.

      Poista
  2. Hei, voiko soijajugurtin korvata kaurajugurttilla? Kaurajugurttia kun löytyisi aina valmiina jääkaapista.

    VastaaPoista
  3. Kokeilin tätä joku aika sitten ja oli ihanaa! Osa oottaa myös pakastimessa mummolaan vietäväksi :)

    VastaaPoista