Vegaaninen pipari-karpaloblondie

Tahmeat, valkosuklaalta ja piparilta maistuvat blondiet kätkevät sisälleen karpaloita ja pekaanipähkinöitä. Nämä blondiet ovat vastustamaton herkku joulupyhiksi, ja sopivat loistavasti myös lahjapakettiin ilahduttamaan läheisiä. Voit leipoa ne valmiiksi muutama päivä ennakkoon.


Rakastuin tähän reseptiin (ja hyvä niin, sillä käytin ison lohkon joulukuusta reseptin hiomiseen) ja siitä taisi nousta lempparini tämän joulun resepteistäni. Olen aina pitänyt valkosuklaan makeudesta, ja tässä se saa seurakseen ihania jouluisia makuja. Jos lukeudut myös valkosuklaan ystäviin, suosittelen testaamaan tätä herkkua.




VEGAANISET PIPARI-KARPALOBLONDIET
20 cm x 25 cm vuokaan 

Taikina
100 g margariinia
100 g vegaanista valkosuklaata
3/4 dl aquafabaa (säilykekikherneiden tai -papujen lientä. aquafabaa ei tarvitse vaahdottaa tätä reseptiä varten)
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 dl ja 2 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl piparkakkumaustetta

Täytteeksi
1 dl pipareita murusteltuna
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl vegaanista valkosuklaata pieninä paloina

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa noin 20 cm x 25 cm kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.

Valmistele täytteet. Leikkaa täytteitä varten 1 dl valkosuklaata, piparit ja pekaanipähkinät pieniksi paloiksi. Sekoita karpaloiden kanssa. Säästä osa täytteistä koristeeksi. 

Valmista taikina. Mittaa pienen kattilan pohjalle margariini ja sen päälle valkosuklaa. Lämmitä miedolla lämmöllä jotta margariini ja suklaa sulaa.

Mittaa kulhoon aquafaba ja sokerit. Kaada sekaan sulanut suklaa ja margariini. Sekoita.

Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe, suola ja piparkakkumauste. Lisää märkien aineiden joukkooon ja kääntele sekaisin. Älä vaivaa. Lisää täytteet ja kääntele taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja ripottele koristeeksi varaamasi täytteet.

Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes blondie on kypsynyt. Blondie on kypsää, kun se on reunoilta kiinteä ja saanut hieman väriä. Sen ei kuitenkaan ole tarkoitus paistua keskeltä läpikypsäksi ja kuivaksi, vaan se kiinteytyy jäähtyessään, joten varo paistamasta liian pitkään.

Anna jäähtyä ennen tarjoilemista. Säilytä blondie jääkaapissa tiiviisti pakattuna, mutta ota huoneenlämpöön hetki ennen tarjoilua. Maut tulevat paremmin esiin kun leivos ei ole jääkaappikylmä.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen kommenttiosioon.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja FacebookistaSeuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

2 kommenttia