Vegaaninen pipari-viikunatäytekakku

Ihanan jouluinen pipari-viikunatäytekakku on täydellinen leivonnainen kaikille teille, jotka rakastatte raakaa piparitaikinaa. Piparilla maustetun kakun sisällä on kerroksittain viikunahilloa, tuorejuustovaahtoa ja piparkakkutaikinaa. Kakku koristellaan paistetuilla pipareilla ja tuoreilla viikunoilla. Juhlava täytekakku on ihana lisä sekä joulun odotukseen että juhlintaan!







Tämä kakku paranee oltuaan täytettynä jääkaapissa päivän tai pari, joten se kannattaa leipoa ennakkoon ja jättää tarjoilupäivälle pelkkä koristelu. Piparikakun maku syvenee ja tasaantuu kylmässä.




Toivotan sinulle ihanaa joulun odotusta ja nautinnollisia leivontahetkiä!




VEGAANINEN PIPARI-VIIKUNATÄYTEKAKKU
halkaisijaltaan 20 cm vuokaan

Reseptin alkuperä: kakkupohja käännetty & muokattu jouluiseksi Gretchen's Vegan Bakeryn vaniljakakkupohjasta, muu Urbaani vegenda

Kakkupohja
260 g soijamaitoa
2 1/4 rkl omenaviinietikkaa
150 g leivontamargariinia
1 1/2 tl vanilja-aromia
290 g sokeria
310 g vehnäjauhoja
1 1/2 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl piparkakkumaustetta
3/4 tl suolaa

Tuorejuustovaahto
200 g vegaanista tuorejuustoa (käytin Violifeä)
2 dl kasvivispiä (käytin Valio Oddly Good)
1 tl vanilja-aromia
1/2 dl tomusokeria

Kostutukseen
2 dl kasvimaitoa

Väliin
1 dl viikunahilloa
500 g piparkakkutaikinaa (vegaanisia valmistaikinoita ovat esimerkisi Myllyn Paras Laktoositon ja Lidlin Jouluaitta, voit myös leipoa omasi)

Koristeluun
1/2 dl kasvivispiä + 1 1/2 rkl tomusokeria
pipareita (paista ylijääneestä taikinasta)
tuoreita viikunoita
rosmariinin oksia
appelsiinin kuorta

HUOM! Lue resepti ajatuksella ennen aloittamista.

VINKKI1: Voit leipoa kakkupohjan päivää ennen kakun kokoamista ja säilyttää sen jääkaapissa
VINKKI2: Kakku kannattaa täyttää 1-2 päivää ennen tarjoamista, mutta koristella vasta juuri ennen tarjoilua. Kakun maku tasaantuu ja tiivistyy ajan kanssa, ja se maistuu ehdottomasti paremmalta oltuaan täytettynä jääkaapissa 1-2 vuorokautta.

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 20 cm kokoinen kakkuvuoka.

Aloita valmistamalla kakkupohja. Sekoita soijamaito ja omenaviinietikka ja jätä paksuuntumaan. Sulata margariini ja mittaa se kulhoon sokerin, suolan ja vanilja-aromin kanssa. Sekoita joukkoon paksuuntunut soijamaito. Mittaa kuivat aineet keskenään ja lisää märkien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 160 asteessa 45 minuuttia. Voit kokeilla kakkupohjan kypsyyttä kakun keskeltä hammastikulla, mutta varo paistamasta liikaa, jotta pohjat säilyvät mehevinä. Valmiista kakkupohjasta ei jää märkää taikinaa tikulla kokeiltaessa, ja se on irronnut jo vuoan reunoilta paiston aikana.

Kumoa kakku ritilän päälle jäähtymään.

Valmista tuorejuustotäyte. Mittaa ensin tuorejuusto kulhoon. Notkista se sähkövatkaimella, lisää tomusokeri ja vanilja, sekoita. Lisää kasvivispi tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten. Vatkaa nopealla teholla, kunnes vispi on vaahtoutunut.

Jaa piparitaikina 2 osaan. Kaulitse taikinapalat pyöreiksi halkaisijaltaan 20 cm kokoisiksi levyiksi, käytä oikean kokoisen levyn leikkaamiseen apuna kakkuvuokaa. Piparitaikinan on tarkoitus olla saman kokoinen kakkupohjan kanssa. Paista ylijääneestä taikinasta pipareita kakun päälle koristeeksi 200 asteessa 5-8 minuutin ajan.

Kokoa kakku. Siisteimmän kakun saat kokoamalla sen reunakalvon sisään.

Leikkaa kakkupohja 3 osaan. Kostuta pohja kasvimaidolla, levitä päälle 1/2 dl viikunahilloa. Nosta hillon päälle pyöreäksi leikkaamasi piparitaikina. Levitä taikinan päälle puolet tuorejuustovaahdosta. Nosta päälle kakkupohja, ja toista lopuilla täytteillä. Kostuta vielä ylin kakkulevy, peitä kakku tiiviisti kelmulla ja siirrä jääkaappiin seuraavaksi päiväksi.

Kun olet valmis tarjoilemaan kakun, vaahdota 1/2 dl kasvivispiä ja mausta se tomusokerilla. Levitä vispi kakun päälle ja kevyesti reunoille. Koristele kakku tuoreilla viikunoilla, rosmariinilla, pipareilla ja piparimurulla.



Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen kommenttiosioon.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja Facebookista! Seuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

2 kommenttia

  1. Tänään kokeiltiin leipoa tätä, hyvältä ainakin näyttää, viellä ei olla ehditty maistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, onpa kiva kuulla! :) Toivottavasti tykkäätte myös mausta!

      Poista