Vegaaniset banaani-suklaahippumuffinit

Nämä banaani-suklaahippumuffinit ovat upea arkiherkku, joka tuli meidän taloon jäädäkseen! Olen leiponut näitä kuluneen kuukauden aikana vähintään kerran viikossa, sillä niitä on ihana syödä välipalaksi päiväkahvin kanssa ja pakata välillä lapsen kerhoeväisiin piristämään pienen ruokahetkeä. Muffinit ovat meheviä, herkullisia, ja säilyvät helposti viiden vuorokauden ajan.




Reseptissä käytetään sokeria, mutta voit halutessasi vähentää sen määrää, korvata vaahterasiirapilla tai jättää sen pois huomioiden, että muffinien rakenne muuttuu silloin hieman. Jos haluat leipoa näitä perheen pienimmille, lue reseptin lopusta ohjeet muokkauksiin.




VEGAANISET BANAANI-SUKLAAHIPPUMUFFINIT
12 kpl

Reseptin alkuperä: käytin reseptin pohjana The Simple Veganista -blogin reseptiä, jonka muokkasin metrisiin mittoihin ja muokkasin ainesosia hieman

Raaka-aineet
400 g ruskeapilkullisia banaaneja kuorittuna (noin 3 isoa tai 4 pienempää)
1/2 dl maapähkinävoita*
1 tl vanilja-aromia
2 rkl sokeria*
2 rkl fariinisokeria tai kookossokeria*
3 dl kaurajauhoja (voit valmistaa blenderissä jauhamalla kaurahiutaleita jauhoksi)
1 dl vehnäjauhoja (tai täysjyvävehnäjauhoja/spelttijauhoja)
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa*
1/2 dl suklaahippuja (tai rouhittua suklaata)*
+ 2 rkl suklaahippuja koristeeksi

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vuoraa muffinipelti paperivuoilla tai voitele pellin kolot kevyesti.

Valmista taikina. Muussaa banaanit isossa kulhossa (esimerkiksi haarukkaa tai perunasurvinta apuna käyttäen) tahnaksi. Lisää pähkinävoi, vanilja ja sokerit. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita toisessa kulhossa kaurajauho, vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää banaaniseokseen ja kääntele sekaisin, älä vatkaa. Kääntele 1/2 suklaahippuja taikinaan.

Lusikoi taikina muffinivuokiin. Ripottele päälle koristeeksi lisää suklaahippuja.

Paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes muffinit ovat kypsyneet. Kypsinä ne ovat saaneet kauniin ruskeaa väriä pintaan, eikä tikulla kokeiltaessa jää enää märkää taikinaa.

Säilytä muffinit niiden jäähdyttyä ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä pari päivää tai jääkaapissa noin viisi vuorokautta.

BABY VEGENDA - LEIVO LAPSELLE

Jos haluat leipoa näitä muffineita alle 1-vuotiaalle, huomioi seuraavat:
* valitse maapähkinävoi, jossa ei ole lisättyä suolaa
* jos teillä ei vielä käytetä tavallista sokeria lapsen ruokavaliossa, voit korvata sokerin vaahterasiirapilla tai jättää sen kokonaan pois, rakenteen hieman muuttuessa
*jätä suola reseptistä pois
* voit korvata suklaahiput halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen kommenttiosioon.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja FacebookistaSeuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!

Ei kommentteja