Vegaaniset sitruuna-mantelicookiet

Raikkaan sitruunaiset ja ihanan rapeat sitruuna-mantelicookiet ovat piristävä herkku keskitalvella. Rapeuden salaisuus on kaura- ja mantelijauhot. Taikina valmistuu nopeasti, mutta anna keksien jäähtyä rauhassa ennen maistamista.


Kehittelin tämän reseptin Animalian reseptipalstalle viime vuonna ja se löytyy muiden reseptieni kanssa lehdestä nro 2/2021 sekä Animalian nettisivuilta tämän linkin takaa. Nyt halusin julkaista reseptin myös omilla sivuillani, sillä nämä ovat tajuttoman herkullisia cookieita!



VEGAANISET SITRUUNA-MANTELICOOKIET
20 kpl

Reseptin alkuperä: Urbaani vegenda. Ensimmäisen kerran julkaistu Animalian sivuilla ja lehdessä

Taikina
1 1/4 dl leivontamargariinia
2 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl kasvimaitoa
2 rkl sitruunamehua
4 rkl rypsiöljyä
2 1/2 dl vehnäjauhoa
1 dl kaurajauhoa
2 dl mantelijauhoa
3/4 tl leivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
3/4 tl suolaa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 dl mantelilastuja

Pinnalle
1/2 dl mantelilastuja

Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Valmista taikina. Vatkaa margariinia ja sokeria sähkövatkaimella 3-4 minuuttia, kunnes se muuttuu vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kasvimaito, sitruunanmehu ja -kuori sekä rypsiöljy. Sekoita.

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sooda, suola ja mantelilastut. Sekoita, mutta älä vaivaa taikinaa.

Jaa taikina 20 osaan, pyöritä palat palloiksi ja litistä niitä hieman. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa: keksit leviävät uunissa reilusti. Koristele keksit mantelilastuilla.

Paista 175 asteessa noin 12-15 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kullanruskean värin. Keksit ovat uunista tullessa vielä pehmeitä, joten anna niiden jäähtyä rauhassa pellillä ennen kuin siirrät ne pois siitä.

Keksit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa noin 5 vuorokautta.


Leivoitko tällä reseptillä? Jätä kommentti ja palautetta alle, arvostaisin sitä suuresti! :) Myös reseptiin liittyvät kysymykset suosittelen jättämään postauksen kommenttiosioon.


Urbaani vegenda löytyy myös Instagramista ja FacebookistaSeuraa muita somekanaviani, joissa jaan lisää leivontainspiraatiota ja -ideoita. Jos jaat kuvia leipomuksista somessa, muista tägätä @urbaanivegenda niin pääsen näkemään luomuksesi!


4 kommenttia

  1. Oijoi miten hyviä! Vegaanisissa pikkuleivissä rakenne on monesti vähän epätyydyttävä, mutta nämä oli super! Ja sitruuna mausteista parhain!

    VastaaPoista
  2. Auttaisi jos margariinin määrä ilmoitettaisiin grammoissa, niin että oikean määrän saisi suoraan paketista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän pointin! Tarkimman tuloksen saa keittiövaakaa käyttämällä, paketista leikkaamalla saa yleensä suunnilleen, muttei tismalleen oikeaa, ellei määrä ole tarkka 100g / 150 g jne. Itse tykkään resepteistä eniten grammamuodoissa, mutta moni ei käytä keittiövaakaa ollenkaan leipoessa ja reseptejä toivotaan eniten desimitoissa. Oon välillä miettinytkin mikä olisi mukavin tapa toteuttaa reseptit. :)

      Poista